[B4 1.9 1Z] Chłodnica klimatyzacji - identyfikacja części
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] Chłodnica klimatyzacji - identyfikacja części
Witam,
Panowie wielka prośba o pomoc w identyfikacji chłodnicy do mojej czarnej strzały - Audi 80 1,9 TDI (1Z) 1994 r. (marzec) - wersja sedan, klima manualna.
Jakiś czas temu żona miała bliskie spotkanie z innym samochodem i jestem zmuszony wymienić chłodnicę klimatyzacji. Zadanie wydawałoby się być proste - ale niestety nie mogę nigdzie dostać odpowiedniego zamiennika. Zakupiłem ostatnio na allegro model chłodnicy który powinien pasować - ale nic z tego - nie pasują przewody (inna średnica) , sama klima jest trochę wyższa, a dodatkowo ma wyprowadzone przewody tylko po jednej stronie i mocno zawinięte do tyłu - u mnie ona prawdopodobnie nie zmieści się. W załącznikach zamieszczam zdjęcia chłodnicy która znajduj się u mnie w aucie (wymiary około 630mm x 300 mm).
Klima prawdopodobnie oryginalna, nie dokładana - nie mam pojęcia jak odnaleźć model chłodnicy... a nie chce wymieniać całości (z chłodnicą wody i przewodami włącznie).
Poniżej link do chłodnicy którą zakupiłem i nie pasuje:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4185181717
Bardzo proszę o pomoc i podpowiedź gdzie można takie ustrojstwo dostać albo czym zastąpić.
Panowie wielka prośba o pomoc w identyfikacji chłodnicy do mojej czarnej strzały - Audi 80 1,9 TDI (1Z) 1994 r. (marzec) - wersja sedan, klima manualna.
Jakiś czas temu żona miała bliskie spotkanie z innym samochodem i jestem zmuszony wymienić chłodnicę klimatyzacji. Zadanie wydawałoby się być proste - ale niestety nie mogę nigdzie dostać odpowiedniego zamiennika. Zakupiłem ostatnio na allegro model chłodnicy który powinien pasować - ale nic z tego - nie pasują przewody (inna średnica) , sama klima jest trochę wyższa, a dodatkowo ma wyprowadzone przewody tylko po jednej stronie i mocno zawinięte do tyłu - u mnie ona prawdopodobnie nie zmieści się. W załącznikach zamieszczam zdjęcia chłodnicy która znajduj się u mnie w aucie (wymiary około 630mm x 300 mm).
Klima prawdopodobnie oryginalna, nie dokładana - nie mam pojęcia jak odnaleźć model chłodnicy... a nie chce wymieniać całości (z chłodnicą wody i przewodami włącznie).
Poniżej link do chłodnicy którą zakupiłem i nie pasuje:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4185181717
Bardzo proszę o pomoc i podpowiedź gdzie można takie ustrojstwo dostać albo czym zastąpić.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
W internecie znajdziesz firmy które robią pod zamówienie, wysyłasz starą a oni robią nową pod starą nawet drogo nie wychodzi. Kolega za chłodnice do vitary która nie była dostępna zapłacił 300zł.
Po zdjęciach nic nie wskórasz wygląda na to że nie masz klimy oryginalnej.
A po drugie podaj wszystko z naklejki.
Po zdjęciach nic nie wskórasz wygląda na to że nie masz klimy oryginalnej.
A po drugie podaj wszystko z naklejki.
Wymiary jakie powinieneś mieć to rdzeń - 605x 305x 25.Oznaczenie według Etki - 8A0 260 403 AB. Chyba że masz jakiś szczep auto a wtedy to już szukać i dopasowywać musisz lub jak kolega wyżej napisał dorobić. Są jakieś oznaczenia na tej chłodnicy?? być może jak byś chciał założyć ori chłodnice musiałbyś dokupić przewody lub dorobić, nie wiadomo kto co wcześniej w tym kombinował a ludzie to maja fantazję
-
- Forum Audi 80
Etkę przejrzałem na wylot... począwszy od audi B4, przez cabrio, coupe i audi A6 - coś podobnego znalazłem przy VW jetta z 92 roku... Jeżeli chodzi o numery - to wygląda to na datę produkcji albo coś takiego - nie ma tam nazwy producenta (będę później w garażu jeszcze się jej przyjrzę).
Jestem skłonny uznać że rzeczywiście klima była kiedyś dokładana, ale... popatrzcie na to co znalazłem w sklepie InterCars (jak wpiszecie w google grafika to wam się pokarze jak to wygląda).
DELPHI TSP0225012 Chłodnica klim. AUDI A6 (4A, C4) 1.9 TDI '94-'97, 80 cabrio (8G7, B4) 1.9 TDI '95-'00, 80 (8C, B4) 1.9 TDI '91-'94.
Jeżeli takie kwiatki można znaleźć w katalogach to może jednak przez jakiś czas Audi wkładało coś innego pod maskę.
Odnośnie przewodów - tak jak pisałem do chłodnicy 8A0 260 403 AB żaden nie pasuje...
Jarewa -> będziesz miał szansę odnaleźć kontakt do tamtej firmy ? Jutro zacznę dopiero dzwonić ale lepiej mieć już coś na celowniku.
Jestem skłonny uznać że rzeczywiście klima była kiedyś dokładana, ale... popatrzcie na to co znalazłem w sklepie InterCars (jak wpiszecie w google grafika to wam się pokarze jak to wygląda).
DELPHI TSP0225012 Chłodnica klim. AUDI A6 (4A, C4) 1.9 TDI '94-'97, 80 cabrio (8G7, B4) 1.9 TDI '95-'00, 80 (8C, B4) 1.9 TDI '91-'94.
Jeżeli takie kwiatki można znaleźć w katalogach to może jednak przez jakiś czas Audi wkładało coś innego pod maskę.
Odnośnie przewodów - tak jak pisałem do chłodnicy 8A0 260 403 AB żaden nie pasuje...
Jarewa -> będziesz miał szansę odnaleźć kontakt do tamtej firmy ? Jutro zacznę dopiero dzwonić ale lepiej mieć już coś na celowniku.
-
- Forum Audi 80
No więc tak, udało się - ale dorobić nową. Już założona i przetestowana. Koszt - 200 zł z przesyłką Nie będę rzucał tutaj telefonami i nazwami firm a podam miejscowości - będzie to równoznaczne.
- Tarczyn - dorobienie 400 zł (pewnie do negocjacji)
- Warka - 200 zł dorobione odpowiednie gwinty, umalowana na czarno , gwarancja na rok.
Z tego co koleś mówił - klima nie była oryginalna a dorabiana dlatego takie kwiatki wychodzą.
Bardzo podobną oryginalną chłodnicę ma Seat Toledo ale nie wiem jak z gwintami.
Nie będę ukrywał nie jest tak różowo z tymi firmami - w google wyskoczy w pytę podpowiedzi , a jak przychodzi co do czego to zaczyna się marudzenie - że się nie da, za dużo czasu zajmie, lepiej oryginał dostać, że szwy na okrągłej rurce mogą pęknąć bo teraz rdzenie nie da się dokupić itp itd...
- Tarczyn - dorobienie 400 zł (pewnie do negocjacji)
- Warka - 200 zł dorobione odpowiednie gwinty, umalowana na czarno , gwarancja na rok.
Z tego co koleś mówił - klima nie była oryginalna a dorabiana dlatego takie kwiatki wychodzą.
Bardzo podobną oryginalną chłodnicę ma Seat Toledo ale nie wiem jak z gwintami.
Nie będę ukrywał nie jest tak różowo z tymi firmami - w google wyskoczy w pytę podpowiedzi , a jak przychodzi co do czego to zaczyna się marudzenie - że się nie da, za dużo czasu zajmie, lepiej oryginał dostać, że szwy na okrągłej rurce mogą pęknąć bo teraz rdzenie nie da się dokupić itp itd...
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
kubaa11, http://e-katalog.intercars.com.pl/#/eka ... 902000000/
tu sa tansze za niecale 300zeta, a jak jakis twoj znajomy ma tam nr klienta to masz jeszcze znizke na jego nr klienta
tu sa tansze za niecale 300zeta, a jak jakis twoj znajomy ma tam nr klienta to masz jeszcze znizke na jego nr klienta
Maly odkop
czy chlodnica klimy behr hella o numerach 7001104 pasuje do audi 80 avant 1.9tdi 1z 94r
Vin Wauzzz8czra149888
?
Ori juz sie skonczyla a wiosna tuz
drugie pytanko to czy z wymiana chlodnicy wymieniac tez osuszacz ktory tez jest jeszcze ori
[ Dodano: 2016-02-13, 07:04 ]
Nikt nie jest mi tego w stanie sprawdzic?
czy chlodnica klimy behr hella o numerach 7001104 pasuje do audi 80 avant 1.9tdi 1z 94r
Vin Wauzzz8czra149888
?
Ori juz sie skonczyla a wiosna tuz
drugie pytanko to czy z wymiana chlodnicy wymieniac tez osuszacz ktory tez jest jeszcze ori
[ Dodano: 2016-02-13, 07:04 ]
Nikt nie jest mi tego w stanie sprawdzic?
Tu masz pokazane chłodncie do siebie:Yamaysky pisze:Czyli moge brac na 100% tak?
Gwinty czynnik i cala reszta bedzie pasowac p&p?
Pytam bo szkoda mi wywalic pare stowek z darma
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/eka ... 001020000/
jak chcesz to mam ori używkę od siebie w 100% sprawną.