Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[ ABT ] Chłodnica klimatyzacji

ODPOWIEDZ
Rafal R
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Rafał
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT+lpg

[ ABT ] Chłodnica klimatyzacji

Post autor: Rafal R » 22 cze 2025, 18:00

Witam szanowne grono. Temat wydawać sie może banalny ale mam problem . Posiadam audi 80 B4 2.0 benzyna ABT z 1994 roku. niestety z taśmy produkcyjnej zjechała bez klimatyzacji ale ówczesny właściciel zaraz po zakupie jescze w 1994 roku doposażył auto w klimatyzację manualną. Niestety padła mi chłodnica. nie moge nigdzie takiej dostać ma nietypowe kąty na węże idące do skraplacza. w sklepie nie chcą (lub nie umieją mi pomóc) . Firma , która to montowała juz chyba nie istnieje. (nazywała się Weileder). dlatego chciałbym założyć oryginalna chlodnicę od B4 ABT. moje węże są na klucz 19 i 22. jeżeli ktoś ma ABT z klimą proszę sprawdźcie jakie klucze pasują do węży idących do waszych skraplaczy. Po prostu nie chcę szukać dodatkowo węży a jedynie skupić sie na chłodnicy klimatyzacji. wim, że oryginalna chłodnica ma jeszcze dwa czujniki ( moja nie ma) ale bym ewentualnie zaślepił te otwory lub wkręcił te czujniki zeby dziur nie było. z góry dziekuje za szybką odpowiedź Pozdrawiam. Rafał. gdyby ktoś chciał udzielić odpowiedzina nr tel 604-510-397 w formie sms też bedę zobowiązany. Jaki rozmiar kluczy jest na nakrętkach węży idacych do skraplacza. acha, dodam, zę mój skraplacz ma rozmiar 59cm/37cm. podajcie ile ma oryginał

Rafal R
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [ ABT ] Chłodnica klimatyzacji

Post autor: Rafal R » 26 cze 2025, 19:00

czy naprawdę nikt na forum nie może zejść do garażu lub na parking i przyłożyć klucz płaski do węża klimy idącego do chłodnicy klimatyzacji . bardzo by mi to ułatwiło poszukiwania i nie musiał bym zamawiać w ciemno. chodzi o wersje ABT lub ABK bo skraplacz jest chyba identyczny. nie każe nikomu nic odkręcać a jedynie przyłożyć klucz celem weryfikacji rozmiaru węża górnego i dolnego

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 30 cze 2025, 05:45

24 i 27 raczej wybij sobie z głowy że będzie pasować bez przeróbek mimo że nawet gwinty pasują będzie inne przyłącze na o-ring.

Rafal R
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Rafal R » 03 lip 2025, 16:38

dzięki. niestety masz rację. nie jest to takie łatwe w praktyce. . chyba, że komplet kupię z rozbiórki cały zestaw klimatyzacji

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maciek889 » 04 lip 2025, 21:04

Może znajdź kogoś kto przespawa końcówki na wężach na innego rodzaju.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawiew, klimatyzacja, ogrzewanie.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl