[B4] klima
[B4] klima
Witam wszystkich mam problem z klimą ,czasami poprostu nie mogę jej uruchomić kontrolka sie nie zapala czy ktoś miał taki problem ?bezpiecznik jest ok z góry dzięki
[quote="czarekj"]Z tego co pamiętam to w Audi nie da się włączyć klimy przy temperaturze zewnętrznej niższej niż 5 stopni. Byc może musicie poczekać na cieplejsze dni. nie sądze bo w zimie czasami działała
[ Dodano: 2007-03-23, 08:43 ]
[quote="czarekj"]Z tego co pamiętam to w Audi nie da się włączyć klimy przy temperaturze zewnętrznej niższej niż 5 stopni. Byc może musicie poczekać na cieplejsze dni. nie sądze bo w zimie czasami działała
[ Dodano: 2007-03-23, 08:43 ]
NA przyciusku A/C po wcisnieciu powinien CI sie zaswiecic taki malutki czerwony trójkacik. REC jest od recyrkulacji powietrza (wewnetrzny obieg). REC dziala dopiero po wlaczeniu klimy A/C (podobno wystarczy puscic staly +) na reci wtedy bedzie dzialalo osobno, ale to juz jedynie kwestia rezania.
BTW NA przyciusku REC rowniez powinien zaswiecic sie czerwny trojkacik (po wlaczeniu).
KLIMA W B4 ponizej 5stopniu C NIE wlacza sie
BTW NA przyciusku REC rowniez powinien zaswiecic sie czerwny trojkacik (po wlaczeniu).
KLIMA W B4 ponizej 5stopniu C NIE wlacza sie
sprężarka moze padać z różnej przyczyny: najczęściej - długie nieużywanie - jazda kilka sezonów bez czynnika w układzie....potrafi się też wysypać łożysko sprężarki (dopadło mnie to w mondeo...) albo sprzęgło elektromagnetyczne.. ta część po prostu też się zużywa...
[ Dodano: 2007-03-24, 17:03 ]
no właśnie nie załącza się bez czynnika..a jak się tego nie używa przez dłuuugi czas to po prostu późniejsze użycie po napełnieniu powoduje problemy - sprężarka smarowana jest olejem z obiegu przecież - więc jak nei chodzi to po prostu rdzewieje.....jak mi naprawili klime w mondeo to gość konkretnie powiedział - używać bo się zepsuje..
pozdro
[ Dodano: 2007-03-24, 17:03 ]
no właśnie nie załącza się bez czynnika..a jak się tego nie używa przez dłuuugi czas to po prostu późniejsze użycie po napełnieniu powoduje problemy - sprężarka smarowana jest olejem z obiegu przecież - więc jak nei chodzi to po prostu rdzewieje.....jak mi naprawili klime w mondeo to gość konkretnie powiedział - używać bo się zepsuje..
pozdro
R@FI pisze:czarekj pisze:Z tego co pamiętam to w Audi nie da się włączyć klimy przy temperaturze zewnętrznej niższej niż 5 stopni. Byc może musicie poczekać na cieplejsze dni. nie sądze bo w zimie czasami działała
[ Dodano: 2007-03-23, 08:43 ]Nie da się włączyć poniżej 5 stopni, a w zimie czasem działa jak jest ciepły dzień, silnik jest ciepły i słońce świeci na samochód i go nagrzewa bo wtedy czujnik daje się oszukać.czarekj pisze:Z tego co pamiętam to w Audi nie da się włączyć klimy przy temperaturze zewnętrznej niższej niż 5 stopni. Byc może musicie poczekać na cieplejsze dni. nie sądze bo w zimie czasami działała