Powoli zaczynam się nosić z wymianą chłodnicy, ponieważ moje jest cała skorodowana (zielona) i po lekkim dotknięciu palcem jej listków - cała się kruszy. O dziwo jeszcze jest szczelna
Znajomy ma do sprzedania klimatyzację bez skraplacza i kompresora a więc chłodnicę, nagrzewnicę, wężę i sterowanie (manualne) klimatyzacją w cenie samej chłodnicy. Części pochodzą z Audi Coupe z silnikiem 2.3, rok produkcji tak mniej więcej ok 1990.
Pytanie, czy to będzie pasowało do mojego samochodu? Czy po dokupieniu kompresora będzie możliwość zamontowania go w moim samochodzie?
[B3 1.8 JN] Montaż klimatyzacji.
Kolego to jest screen z etki który sięwyswietlił jak wbiłem słowo klimatyzacja.
Cześc rzeczy masz już w aucie bo one są w układzie nawiewu.
Wg. mnie nie ma sensu wkładać klimy do auta w której jej nie było. Koszty będą duże chyba że miałbyś dawce z którego mógłbyś wszyskto wydrzeć. Poza tym na forum było już pisane o klimie w b3/ poszukaj <ok>
Cześc rzeczy masz już w aucie bo one są w układzie nawiewu.
Wg. mnie nie ma sensu wkładać klimy do auta w której jej nie było. Koszty będą duże chyba że miałbyś dawce z którego mógłbyś wszyskto wydrzeć. Poza tym na forum było już pisane o klimie w b3/ poszukaj <ok>
-
- Forum Audi 80
Na moje oko powinno podejść wszystko tylko wiesz ze będziesz tez musiał Tunel w kokpicie wymienić bo ten od Klimatyzacji mam w nim gdzieś w połowie zamontowaną ta chłodnice jeszcze jedną co schładza powietrze (nie wiem jak to się fachowo nazywa) tak wiec jedna przeszkoda już jest ale do przejścia może koledzy coś jeszcze dopowiedzą na co trzeba zwrócić jeszcze uwagę bo narazie nic mi nie przychodzi do głowy
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Właśnie wysłałem mu drugą wiadomość czy tylko brakuje w niej skraplacza i kompresora.
To zdjęcia jakie otrzymałem mam od niego:
Pisząc znajomy miałem na myśli osobę, od której kupiłem już fotele do swojego samochodu i komplet przycisków do konsoli środkowej (te przeciski od podgrzewania tylnej szyby i świateł przeciwmgielnych tył/przód). Wiem, że jest to osoba, która nie sprzedaje bubla a jak występuje jakaś wada to otwarcie o niej mówi.
To zdjęcia jakie otrzymałem mam od niego:
Pisząc znajomy miałem na myśli osobę, od której kupiłem już fotele do swojego samochodu i komplet przycisków do konsoli środkowej (te przeciski od podgrzewania tylnej szyby i świateł przeciwmgielnych tył/przód). Wiem, że jest to osoba, która nie sprzedaje bubla a jak występuje jakaś wada to otwarcie o niej mówi.