[B4 1Z] Nie działa klima
[B4 1Z] Nie działa klima
Witam i od razu pytanko za panelem z pokrętłami z lewej strony jest wtyczka a z prawej?! Pytam bo po wymianie nagrzewnicy włączając przycisk AC (klima manualna) nie zapala się dioda ani nie startuje kompresor. Wtyczka lewa jest a prawej nie mam ale jest na nią miejsce, ciekawi mnie jak ona wygląda i czy w ogóle powinna być a może nie było?! Odpinałem linki przy nagrzewnicy a nie przy panelu dlatego mnie to dziwi ,że jest miejsce na wtyczkę a jej nie mam?!
Zresztą luknijcie na foto
Ps. znalazłem jakąś kostkę i luźne przewody ale to nie to
Zresztą luknijcie na foto
Ps. znalazłem jakąś kostkę i luźne przewody ale to nie to
nie włącza Ci się bo nie ma jak się włączyć skoro nie masz podłączonych przełączników( czyli tej kostki którą szukasz). Wygląda tak samo jak gniazdo i musi być skoro masz klimę, jeżeli nie jest dokładana klimatyzacja to najłatwiej ją znajdziesz w ten sposób że grupuję się z kostką od dmuchawy czyli idziesz po kablu od dmuchawy i na pewno ją wtedy znajdziesz (mała prostokątna kostka, czarna).
Witam, podłączę się do tematu.
Właśnie kupiłem audi b4 z silnikiem 1Z w której nie działa klimatyzacja (manualna).
Klima w ogóle się nie włącza i nie podświetlają się przyciski do A/C i REC. Co może być tego przyczyną :?:
Za pompą ABS-u pod plastikową pokrywką są dwa przekaźniki i jakaś dioda prostownicza, albo bezpiecznik termiczny. Czy to jest od klimy :?:
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Właśnie kupiłem audi b4 z silnikiem 1Z w której nie działa klimatyzacja (manualna).
Klima w ogóle się nie włącza i nie podświetlają się przyciski do A/C i REC. Co może być tego przyczyną :?:
Za pompą ABS-u pod plastikową pokrywką są dwa przekaźniki i jakaś dioda prostownicza, albo bezpiecznik termiczny. Czy to jest od klimy :?:
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt: