[Audi 80 B4 ABK] Problem z doborem nagrzewnicy
-
- Forum Audi 80
[Audi 80 B4 ABK] Problem z doborem nagrzewnicy
Tak jak w temacie.....
Czy taka nagrzewnica pasuje do Audi 80 B4 ABK ?
http://allegro.pl/item520469210_audi_80 ... wnica.html
Czy za takie "marne" pieniądze opłaca się kupować ? Jak wygląda jakość takiej nagrzewnicy ?
Z góry dziękuję
Czy taka nagrzewnica pasuje do Audi 80 B4 ABK ?
http://allegro.pl/item520469210_audi_80 ... wnica.html
Czy za takie "marne" pieniądze opłaca się kupować ? Jak wygląda jakość takiej nagrzewnicy ?
Z góry dziękuję
-
- Forum Audi 80
a co mógłbyś polecić, ponieważ na allegro z tego co patrzyłem to są jakieś takie "tanie" :roll:Ezumaru pisze:Ja bym nie patrzał tyle na jakość, co na trwałość. Co z tego że na początku będzie grzała dobrze jak za jakiś czas szlag ją trafi. Cena mówi sama za siebie, wolał bym dołożyć i kupić coś porządnego.
jaki jest mniej więcej koszt takiej "dobrej" nagrzewnicy ?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
oto jest pytanie :lol:Metal pisze:Najpierw zadaj sobie pytanie czy to na pewno nagrzewnica ??? Ostatnio pisał do mnie już jeden że wymienił nagrzewnice i dalej nie grzeje . Jak mu napisalem zeby sprawdził czy ma okładziny na klapkach to stwierdził ze nie ma <ok>
możliwe jest to, że nie grzeje od nieszczelnej chłodnicy ? :roll:
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
płynu nie wiem cy ubywa, ale szyby parują tak jak zawsze czyli w zimę to norma
po nocy szyby nie są zaparowane... 8-)
dodam, że jak wentylator jest wyłączony i się włączy na ciepłe to leci przez jakieś 3-4 sek po czym leci zimne
podczas jazdy leci zupełnie zimne :-x
nie wiecie jaka może być przyczyna ? :roll:
czytałem, ze mogą być to "plastiki" na czymś (czyt. teoretycznie ich brak) :->
po nocy szyby nie są zaparowane... 8-)
dodam, że jak wentylator jest wyłączony i się włączy na ciepłe to leci przez jakieś 3-4 sek po czym leci zimne
podczas jazdy leci zupełnie zimne :-x
nie wiecie jaka może być przyczyna ? :roll:
czytałem, ze mogą być to "plastiki" na czymś (czyt. teoretycznie ich brak) :->
Faktycznie nie wiadomo czy u ciebie to nagrzewnica, ale jeśli tak to ja taką nagrzewnicę wymieniałem ponad rok temu (kupiłem od kolesia z Lublina na Allegro ale czy od tego co ty podajesz to już nie pamiętam dałem wtedy chyba 35zł) i jestem bardzo zadowolony, jest cieplutko (stara cieknąca też grzała), no i szyby nie parują (na starej to było okropne to parowanie, dmuchawa na maks, albo zimny nadmuch żeby coś było widać). Wymieniłem ją sam chociaż na początku nie wiedziałem do końca co to takiego ta nagrzewnica. MOim zdaniem lepiej kupić taką, a nową niż nawet oryginalną, a mającą kilkanaście lat. Koszt nie jest wielki, można to zrobić samemu, w razie czego masz gwarancję, poza tym to nie jest jakis strasznie skomplikowany element, więc jeśli fabrycznie nie będzie dziurawa to moim zdaniem wytrzyma długo. Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-02-02, 09:30 ]
Dodam jeszcze, że ja wymieniłem ponieważ ciekła i szyby strasznie parowały,no i ubywało płynu, jednak mimo tego grzała, więc jak jest u Ciebie czy to nagrzewnica to nie wiem. Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-02-02, 09:30 ]
Dodam jeszcze, że ja wymieniłem ponieważ ciekła i szyby strasznie parowały,no i ubywało płynu, jednak mimo tego grzała, więc jak jest u Ciebie czy to nagrzewnica to nie wiem. Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80