Witam, mam pewien problem, a mianowicie. Mam te trzy pokrętła od nawiewu, jeden od mocy nawiewu, drugi od temperatury, a trzeci od regulacji którędy powietrze ma lecieć, przez które otwory, no i tam są trzy możliwości:
# na przednią szybę
# na nogi
# na kratki dające powietrze na twarz
I tutaj się zaczyna problem, pokrętło nie chce mi wskoczyć na tą opcje z dmuchaniem na twarz, coś go blokuje
Próbowałem wykręcić cały ten panel. Pozdejmowałem pokrętła, potem ten plastik, powykręcałem te 4 śrubki co tam są ale ten cały plastik nie chce wyjść bo go blokuje i nie mam możliwości zajrzeć czemu to nie działa.
Może mieliście podobny problem i wiecie co z tym fantem zrobić :?:
[80 B3] Problem z pokrętłem regulacji nawiewu.
Padziero:
miałem ten sam problem. nie rozbierałem tunelu tylko wyłączyłem wentylator, żeby nie było dodatkowego oporu i pokrętłem tak ruszałem nie za mocno w stronę ustawienia na twarz i lekko w przeciwną. cały zabieg trwał ok 5 min i teraz działa mi już jakiś czas bez problemu. nie daje gwarancji że u ciebie zadziała ten sposób ale nie wiele kosztuje to sprawdzić
miałem ten sam problem. nie rozbierałem tunelu tylko wyłączyłem wentylator, żeby nie było dodatkowego oporu i pokrętłem tak ruszałem nie za mocno w stronę ustawienia na twarz i lekko w przeciwną. cały zabieg trwał ok 5 min i teraz działa mi już jakiś czas bez problemu. nie daje gwarancji że u ciebie zadziała ten sposób ale nie wiele kosztuje to sprawdzić