[b4abt] słabe ogrzewanie
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- davidpolska
- Forum Audi 80
mam taki problem w b3 1.8 że leci letnie powietrze z podszybia i na nogi a z kratek od przodu chłodne prawie zimne. W tym roku tak sie zaczeło. Nagrzewnica wymieniona w 2007roku, dziś termostat a pompa wody ma około 30 tys przebiegu. Temp pokazuje przed ciut 90 i nie spada podczas jazdy. Wszystkie węże gorące (wszystkie)!. Jak mam ustawione na szybe to leci letnie na szybe i na nogi a jak zmienie na kratki to chłodne. Nieraz jak stałem na postoju pare razy z kratek z przodu leciało ciepłe(takie jak na szybe). Nieraz jak jeszcze działał nawiew na kratki tzn leciało ciepłe powietrze to jak dałem na 3 bieg albo na 4 zeby szybciej dmuchało to leciała z kratek ta gąbka. I nieraz jak czyściłem kratki i je wyjmowałem to była ta gąbka w kawałkach. Myślicie ze ta gąbla na klapach sie skruszyła i dlatego tak jest. Nie wydaje mi się żeby nagrezwnica padła po 10 latach. Jak oryginał wytrzymał podnad 20 lat. To mnie zastanawia ze pare razy leciało na postoju ciepłe powietrze z kratek srodkowych a jak tylko ruszyłem autem to robiło sie powoli zimne.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- davidpolska
- Forum Audi 80