Witam, mam problem z oryginalnym brzęczykiem od świateł. Jest bardzo cichy jak się otworzy drzwi na ulicy to w ogole go nie słychać. Nawet jak jest cisza i się drzwi otworzy to ledwie go slychac. Chce załozyć brzęczyk na 12V buzzer. Tylko pytanie czy do minichecku dochodzi kabel sygnałowy od swiateł +12V ?. Jezeli tak to wystarczy jak wepne buzer do tego kabla i do masy. Bo nie che mi się stosowac przekaźników i szukac kabli od świateł i od drzwi.
PS: wymieniałem juz nawet calego minichecka i nic to nie dało.
[B4 ABT] sygnalizator właczonych swiateł. Przeróbka
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jak zdobędziesz buzzer na 12V to możesz go podłączyć pod zielono-czerwony z kostki MC (plus po włączeniu pozycji) oraz do brązowo-żółtego (minus z krańcówki drzwi kierowcy po otwarciu drzwi).
W oryginale są puszczone plusy z lewej i prawej postojówki bo gdy włączy się tylko po jednej stronie nie jest to sygnalizowane.
W oryginale są puszczone plusy z lewej i prawej postojówki bo gdy włączy się tylko po jednej stronie nie jest to sygnalizowane.
ja w swojej B4 też miałam problem z oryginlnym brzeczykiem i prawie według tego opisu (bo troche po swojemu zmieniłam ) wpięlam buzer 12v zakupiony na allegro (za grosze sa nowe wpisac buzer 12V w szukajke), tylko, nie wpinałam sie z plusem w kabel zielono-czerwony do MC, tylko jak jest wiazka do radia, to tam jest kabel szro-niebieski, na nim sie pojawia prad gdy zapalaja sie postojówki i oswietlenie zegarow, no to ja w niego się wpiełam, tylko nie na koncowce ale wyzej, dolutowujac kabelek i ciagnac go na plus do brzeczyka, a do minus z kracówki (zolto-braz, przy wtyczce takiej brazowej nad nogami kierowcy on jest) jak dolutowałam kabel idacy na brzeczyk (minus) to odseparowłam dodatkowo diodą prostowniczą, zeby przepływ był w jedna strone, tylko z krancówki do buzera i dziala elegancko