[All] Termostat a wskazania temperatury
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
No dobra a więc chwilowo temat usterki mojej odsuwa się w czasie do wypłaty a wtedy czeka mnie wycieczka na Kraków tam chyba jakiś salon audi będzie to wejde moze będą mieli ... Ale to u nich bede mógł kupić czy moze oni będą mieli numer jakiś kontaktowy do Aso?? I następne pytanie kupował ktoś już w Aso czujnik ??? ile on będzie kosztowal?? nie chce na tym oszczędzać ale jak mnie wyniesie 150zł a usterką będzie co innego np uszczelka to... <buu>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
oczywiscie ze takkiwus pisze:Moje pytanie możliwe zeby bez termostatu taka temp rosła czy moze czujnik albo zegary walnięte??
chlodnice masz drozna? tzn czy na calosci jest rowno ciepla, jezeli nie to wymontuj ja i przeplucz ja plynem do plukania chlodnic, nie rob tego na silniku, bo caly syf puscisz w silnik,
zegary sie niepsuja, jest to bardzo prosta konstrukcja i wlasciwie bez awaryjna. czujnik zepsuty juz predzej
Dobra a wiec zauważyłem ze płynu chłodzącego ubywa a wiec jedyna sensowna uwaga jaka sie nasówa jednak to po prostu Firma trudniąca się naprawą regeneracja itp głowić z Krakowa zaczynająca się na literkę P i kończąca sie na literke Z zarazem będąca nazwiskiem właściciela niestety znowu mówie znowu bo nie pierwszy raz sie z tym spotykam na stażu trwajacym 5 miesięcy zdarzyła sie też taka sytuacja zrypali naprawe głowicy a zabrali 250zł... Nie polecam tej Firmy!!!
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
poznasz po tym ze nie jednakowo jest ciepla, na calosciByrto pisze:zamulona chłodnica
wina moze byc rowniez po stronie czujnika tepmperatury,jest on na wezu wodnym przy glowicy, jeden z jego przewodow ma kolor zolto-niebieski
jezeli jest on sprawny, to wystarczy zdjac wtyczke i zalozyc ponownie, styki sie przetra i zacznie dokladniej wskazywac
Witam Wszystkich. Mam audi B4 1.9 TD. Dziś wracałem z trasy, wskaźnik temperatury zaczął iść w górę, za3mał się na 95'C Myślałem, że to chwilowe, niestety, dojechałem do domu, nic się nie zmieniło. Wymieniłem termostat na nowy, Czujnik wentylatorów też, zapaliłem motor, osiągnął znów 95"C, ale wentylatory się nie włączyły, na starym termostacie zależy od jego nastroju, raz 75"C, raz 90'C. co tu jest grane? Audi mam od dwóch lat, ale w poprzednich samochodach wymieniałem termostaty, i nie miałem takich niespodzianek.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80