[B4]wyświetlacz temperatury zewnętrznej
Tu masz link do Centrum A80 jest tam do ściągnięcia plik z kodami do klimy.
A tak na szybko to naciskasz i trzymasz przycisk recyrkulacji i razem wciskasz przycisk nawiewu górnego, potem wybierasz numer kodu (dla ciebie 55) i ponownie wciskasz recyrkulację. Powinna wyświetlić się wartość temp. :mrgreen:
Aby wyjść z kodów ponawiasz to co na początku czyli REC i nawiew góra.
Pozdro.Tu
A tak na szybko to naciskasz i trzymasz przycisk recyrkulacji i razem wciskasz przycisk nawiewu górnego, potem wybierasz numer kodu (dla ciebie 55) i ponownie wciskasz recyrkulację. Powinna wyświetlić się wartość temp. :mrgreen:
Aby wyjść z kodów ponawiasz to co na początku czyli REC i nawiew góra.
Pozdro.Tu
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Już go znalazłem. Jest za kratką.
Na panelu klimatronika po kombinacji REC+GÓRA i wybraniu kodu 55 pojawia się jakaś wartość (patrząc po pogodzie wygląda jakby wskazanie temperatury. Czyli odczyt jest OK.
Ponawiam pytanie bo nie uzyskałem odpowiedzi.
Na panelu klimatronika po kombinacji REC+GÓRA i wybraniu kodu 55 pojawia się jakaś wartość (patrząc po pogodzie wygląda jakby wskazanie temperatury. Czyli odczyt jest OK.
Ponawiam pytanie bo nie uzyskałem odpowiedzi.
Cobra help bo chyba ty tu jesteś fachura w tych sprawach.sp.olsztyn pisze:... wystarczy że dokupię sam wyświetlacz już bez tej wiązki i czujnika? Dobrze myślę?
A jak to wtedy wpiąć do całego układu klimatronik?
Jesli jest to wyswietlacz temperatury zewnetrznej to tak - gwiazdka (symbol platka sniegu) po prawej stronie pojawia sie przy temperaturze miedzy 4 a 0 stopni i informuje o mozliwej gololedzi, natomiast ten sam symbol po lewej stronie wyswietlacza pojawia sie przy temperaturze minusowej.bendzi40 pisze:co oznacza gwiazdka przy temp. raz jest po lewej stronie raz po prawej? :shock:
- Piotr_Audi
- Forum Audi 80
Witajcie, mam mały problem. Wyświetlacz od zamontowania działał poprawnie, do czasu mrozów na poziomie -20 stopni. Potem zaczął głupieć. Na dworzu było np. -10, a on pokazywał +28 i więcej. Do tego potrafił się nie włączyć, albo wyłączyć w trakcie jazdy. Pare razy tak zrobił, i dzisiaj wsiadam do Audi, odpalam, a tu taki zonk :shock: +17stopni Farenhita. Mógłby ktoś mi powiedzieć co zrobić żeby to wszystko wróciło do normy? Przeszukałem wszystkie tematy ale nic podobnego nie znalałem..
- Piotr_Audi
- Forum Audi 80