Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 1Z] Brak kierunkowskazów, wycieraczek

ODPOWIEDZ
dawid9494
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 1Z] Brak kierunkowskazów, wycieraczek

Post autor: dawid9494 » 05 lis 2014, 14:53

Witam,

Od kilku dni kierunkowaskazy, wycieraczki, i ogrzewanie tylniej szyby działają jak chcą a minowicie raz jest raz nie ma. Dzisiaj wsiadłem przekręciłem kluczyk i wszystko działało a gdy odpaliłem auto nagle nie ma kierunków, wycieraczek(spryskiwaczy też) i ogrz. tylnej szyby. Dopiero po przejechaniu 10 km wszystko się naprawiło. Dodam że przeważnie dzieje się to rano oraz że wymieniłem kostke stacyjki.

Dziękuję pozdr

elbula
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: elbula » 05 lis 2014, 16:23

miałem podobnie ,zmieniłem kostke i dalej to samo zmieniłem pajaka i dalej to samo ,pomoglo a raczej problem znikl po wsadzeniu ori używanej kostki ,ale niech koledzy sie wypowiedzą

Awatar użytkownika
Monster_C4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Monster_C4 » 15 lis 2014, 13:02

Sprawdź bezpieczniki czy któryś się nie smaży.

sokraal

Post autor: sokraal » 15 lis 2014, 19:21

Monster_C4 pisze:Sprawdź bezpieczniki czy któryś się nie smaży.
To nie mogą być bezpieczniki jeśli awaria znika poza tym ogrzewanie szyby i wycieraczki mają osobne bezpieczniki ale wszystkie są zasilane z pinu 75 na kostce stacyjki czyli kiedy mamy pozycje zapłon.

Również obstawiał bym na kostkę stacyjki. Jeśli to jakiś zamiennik to może być problem z dokładnością wykonania i np styk nie do końca załącza. Może być też tak że wyjechany bębenek kluczyka jakoś tam się spasowywał z wyjechaną kostką, i teraz masz nową kostkę, a rozlazły wkład stacyjki. To by wyjaśniało znikanie awarii gdyż po tych 10 kilometrach jak te stacyjkę powytrzącha to zaczyna stykać.

W każdym razie jeśli klakson albo dmuchawa też nie działają to masz pewność że to coś w stacyjce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl