Witam,
Od kilku dni kierunkowaskazy, wycieraczki, i ogrzewanie tylniej szyby działają jak chcą a minowicie raz jest raz nie ma. Dzisiaj wsiadłem przekręciłem kluczyk i wszystko działało a gdy odpaliłem auto nagle nie ma kierunków, wycieraczek(spryskiwaczy też) i ogrz. tylnej szyby. Dopiero po przejechaniu 10 km wszystko się naprawiło. Dodam że przeważnie dzieje się to rano oraz że wymieniłem kostke stacyjki.
Dziękuję pozdr
[80 B4 1Z] Brak kierunkowskazów, wycieraczek
- Monster_C4
- Forum Audi 80
To nie mogą być bezpieczniki jeśli awaria znika poza tym ogrzewanie szyby i wycieraczki mają osobne bezpieczniki ale wszystkie są zasilane z pinu 75 na kostce stacyjki czyli kiedy mamy pozycje zapłon.Monster_C4 pisze:Sprawdź bezpieczniki czy któryś się nie smaży.
Również obstawiał bym na kostkę stacyjki. Jeśli to jakiś zamiennik to może być problem z dokładnością wykonania i np styk nie do końca załącza. Może być też tak że wyjechany bębenek kluczyka jakoś tam się spasowywał z wyjechaną kostką, i teraz masz nową kostkę, a rozlazły wkład stacyjki. To by wyjaśniało znikanie awarii gdyż po tych 10 kilometrach jak te stacyjkę powytrzącha to zaczyna stykać.
W każdym razie jeśli klakson albo dmuchawa też nie działają to masz pewność że to coś w stacyjce.