[B4 ABK] brak lewego - tylnego światła
[B4 ABK] brak lewego - tylnego światła
Witam, mam taki problem już od dłuższego czasu. Otóż działa mi wszystko tak jak nalezy tylko nie mam tylniej lampy z lewej strony. Zmieniałem żarówke i nic. Bez zmian. Musze to zrobić bo nie chce dostać mandatu. Może da się jakoś bezpośrednio przeprowadzić kabelkiem dodatkowym z lampy prawej która działa do lewej ? dodam tylko że przy naciśnieciu pedała stop lewa się zapala. Podpowie ktoś jak z tym się uporać ? bardzo proszę o porady. Z góry dziękuje:) pozdrawiam. Maciej Kozłowski
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2013, 20:00 przez Dj Matias, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mam lewej przedniej postojówki. Ok. Zaraz zabiorę się za sprawdzanie każdego bezpiecznika bo nie mam pojecia który za który jest odpowiedzialny.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2013, 20:00 przez Dj Matias, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- davidpolska
- Forum Audi 80
witam, doszedł kolega co z tymi postojami, bo mi własnie znikły dziś postoje z prawej strony patrząc w kierunku jazdy z przodu i z tyłu ,zarówki dobre, patrzyłem na bezpieczniki od numeru 6 do 16 i są ok, mam nowy typ przełącznika świateł bo zamieniłem bo mam rok 87 więc jeszcze oryginalnie miałem ten stary. Wszystko działalo 2 lata po zmianie przełacznika do tej pory. Dodam że mijania z przodu są obydwa oraz drogowe. Tylko postoje z jednej strony auta przód jak i tył nie działają. POMÓŻCIE>
- davidpolska
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
panowie, w reke miernik i robic pomiary
tu niema zadnych czarow, pajak tylko i wylacznie rozdziela na lewa lub prawa strone lub daje na dwie strony postojowki, nastepnie wchodzi to na bezpieczniki,, a dalej bezposrednio na zarowki,
winowajca:
- pajak
- bezpieczniki (w reke bezpiecznik i sprawdzic mu przejscie miernikiem, lub z braku miernika, tymczasowo wrzucic inny bezpiecznik)
- slabe polaczenie, przy bezpiecznikach, przy pajaku
tu niema zadnych czarow, pajak tylko i wylacznie rozdziela na lewa lub prawa strone lub daje na dwie strony postojowki, nastepnie wchodzi to na bezpieczniki,, a dalej bezposrednio na zarowki,
winowajca:
- pajak
- bezpieczniki (w reke bezpiecznik i sprawdzic mu przejscie miernikiem, lub z braku miernika, tymczasowo wrzucic inny bezpiecznik)
- slabe polaczenie, przy bezpiecznikach, przy pajaku