[audi all] brak swiatel
[audi all] brak swiatel
witam,
prosze Was drodzy koledzy o pomoc bo nie wiem co moglo sie stac. Mianowicie wczoraj wracalem w nocy i na trasie nagle swiatla mijania zaczely mi mrygac tak jakby cos nie laczylo a z czasem same zgasly. W tej chwili wyglada to tak ze moge wlaczyc swiatla postojowe wszystkie sie pala po przelaczeniu na swiatla mijania nic sie nie dzieje dalej pala sie tylko postojowe natomiast przy swiatlach drogowych wyglada to tak ze po ich wlaczeniu rowniez nic sie nie dzieje ale przy pstryknieciu (jak chcem tylko mrugnac) jest tak jak powinno. Nie wiem w czym lezy problem dlatego prosze o pomoc :-|
pozdrawiam i z gory dziekuje
prosze Was drodzy koledzy o pomoc bo nie wiem co moglo sie stac. Mianowicie wczoraj wracalem w nocy i na trasie nagle swiatla mijania zaczely mi mrygac tak jakby cos nie laczylo a z czasem same zgasly. W tej chwili wyglada to tak ze moge wlaczyc swiatla postojowe wszystkie sie pala po przelaczeniu na swiatla mijania nic sie nie dzieje dalej pala sie tylko postojowe natomiast przy swiatlach drogowych wyglada to tak ze po ich wlaczeniu rowniez nic sie nie dzieje ale przy pstryknieciu (jak chcem tylko mrugnac) jest tak jak powinno. Nie wiem w czym lezy problem dlatego prosze o pomoc :-|
pozdrawiam i z gory dziekuje
- automaniaczek
- Forum Audi 80
witam jest tez opcja iż posypała się skrzynka bezpieczników ale w pierwszej kolejności sprawdź pająka. co do skrzynki to jest tam wiele blaszek które mogą sie zewrzeć mam podobny problem i wymieniłem już pajaka dalej to samo. kupiłem skrzynkę, na dniach bede sie zabierał za wymiane. obecnie światła mam na przekaźnikach na osobnym włączniku.
Kolego sprawdź kostkę którą wpina się do przełącznika u mnie była luźna i też sie tak działo. Wystarczy ze rozkręcisz obudowę przełącznika dwie śrubki krzyżakowe od dołu. Po czym ściągniesz ten plastik, następnie przy włączonym zapłonie włącz światła mijania i drogowe. Poruszaj tą kostka i patrz na kontrolki jak włączy sie od drogowych to znaczy ze masz tą kostkę za luźno.
Ps. jak to będzie ta kostka to polecam wymianę na nową ponieważ jak będzie luźno siedzieć to się grzać będzie co spowoduje spalenie przełącznika świateł.
Ps. jak to będzie ta kostka to polecam wymianę na nową ponieważ jak będzie luźno siedzieć to się grzać będzie co spowoduje spalenie przełącznika świateł.