[B3/B4/8B] Kierownice nawiewow - ich podswietlenie
-
- Forum Audi 80
[B3/B4/8B] Kierownice nawiewow - ich podswietlenie
Witam, czy w B3 lub B4 te oznaczenia otwarte/zamkniete kolo kierownic nawiewow powietrza byly w jakiejs opcji podswietlane ?
Straszliwie bym chcial je u siebie miec podswietlone.
Przepraszam jesli ten temat juz mial miejsce.
Straszliwie bym chcial je u siebie miec podswietlone.
Przepraszam jesli ten temat juz mial miejsce.
Ostatnio zmieniony 28 gru 2008, 01:11 przez doktur_mastach, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam wszystkich którzy będą mieli więcej wolnego czasu i kilka groszy na diodki do lektury stronki www.rezacze.pl
Tam kolega SzOsTi wyrezał takie cudo w A6 C4 i wyszło mu to całkiem w pytkę
Tam kolega SzOsTi wyrezał takie cudo w A6 C4 i wyszło mu to całkiem w pytkę
-
- Forum Audi 80
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nawet w najbardziej wypasionych wersjach b4 nie było seryjnie takich podświetlanych pokręteł. Chyba, że ktoś sobie zrezał. Wyglądałoby to na pewno świetnie ale gorzej z wykonaniem tak jak wyżej pisano, ciężko będzie jakoś zrobić aby świeciło. Tak sobie myślę, że dałoby radę zrobić aby boki tego pokrętła się świeciły. Tak, że całe kółko było by podświetlone po bokach.
I tu się zaczynają schodykris0181 pisze:No dobra...dobra...
Widzialem juz tą robótkę na rezacze.pl ale tam SzOsTi ma te pokrętła tak jakby przystosowane do podswietlenia... tzn. te trójkąciki są przezroczyste i wystarczy diode wstawic... Ale u nas nie ma przezroczystych... i co z tym fantem zrobic...????
Bo zakładając opcję, że pokrętła mają taką samą wielkość w B4 jak w A6 problem mamy rozwiązany :mrgreen:
Ale jak to jest naprawdę, to tego nawet najstarsi górale nie wiedzą :-|
Nigdy się tym nie interesowałem i jakby ktoś miał pokrętła od A6 można spróbować...
Którą A6 masz na myśli...?? Ja mam A6 C5 i pokrętła z niej zaadoptowac to by dopiero pięknie wyglądało (tam zamiast trojkatow są kropki na calej dlugosci i wszystko sie pieknie swieci) Sprawdze czy w ogóle wymiarami pasują z C5-tki do B3-4
A po drugie jak by chcial wziąc z innego auta pokrętłą to sprzedają przewaznie tylko w komplecie z kratkami...
A po drugie jak by chcial wziąc z innego auta pokrętłą to sprzedają przewaznie tylko w komplecie z kratkami...
-
- Forum Audi 80
kris0181 !! Jak mozesz to sprawdzaj ... ja postaram sie sprawdzic czy z C4 nie podejda a narazie zrezam sobie podswietlenie klamek
[ Dodano: 2008-12-15, 19:45 ]
Sprawdzalem w C4 i wyglada na to ze sa bardzo podobne. Nie moge powiedziec ze na pewno to samo bo nie porownywalem ich tylko pomierzylem to co widac.
[ Dodano: 2008-12-15, 19:45 ]
Sprawdzalem w C4 i wyglada na to ze sa bardzo podobne. Nie moge powiedziec ze na pewno to samo bo nie porownywalem ich tylko pomierzylem to co widac.
- maniekmac
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.3 NG
ja robiłem podświetlanie takie w A6/C4 i efekt naprawdę jest fajny a do B4 nie pasują wielkością z C5 też nie za bardzo ale jak ktoś chce to da radę. Co do trójkącików to ja sam robiłem świecące (z tyłu u pasażerów w C4 są nieprzepuszczające światło. Malutkim wiertełkiem nawierciłem , później pilniczkiem iglakowym dopieściłem a plastik lekko matowy przepuszczający światło z diody wyciąłem z korka od wody mineralnej ( producenta nie pamiętam ) i lekko klejem i już gotowe <ok>
zdjęcia słabej jakości ale na żywca super było
zdjęcia słabej jakości ale na żywca super było