[All] Lampka nad nogami kierowcy
[All] Lampka nad nogami kierowcy
Witam,
Z tego co mi wiadomo to niektóre wersje naszych audinek mają lampkę nad nogami kierowcy, która zapala się i gaśnie wraz z tą w podsufitce. u mnie takiej lampki niema, ale jest prostokątny otwór wielkości ok 5cm na 2cm mniej więcej nad pedałem sprzęgła. i to chyba jest miejsce na ową lampkę. ktoś może wie, czy jest duży problem z zamontowaniem tej lampki i w ogóle kupnem jej? i jak jest z instalacją, trzeba się wlutować gdzieś, czy są gotowe jakieś styki pod ta lampkę?
Z tego co mi wiadomo to niektóre wersje naszych audinek mają lampkę nad nogami kierowcy, która zapala się i gaśnie wraz z tą w podsufitce. u mnie takiej lampki niema, ale jest prostokątny otwór wielkości ok 5cm na 2cm mniej więcej nad pedałem sprzęgła. i to chyba jest miejsce na ową lampkę. ktoś może wie, czy jest duży problem z zamontowaniem tej lampki i w ogóle kupnem jej? i jak jest z instalacją, trzeba się wlutować gdzieś, czy są gotowe jakieś styki pod ta lampkę?
aż zerkłem do etki. Wybrałem ostatni wypust audi (95r) i z tego co widać na screenach to oświetlenie w środku jest na poddaszu (na środku- koło mocowania lusterka wewnętrznego) w schowku po stroni pasażera i ewentualnie w ręczkach do trzymania nad głowami kierowcy i pasażerów) ale oświetlenia koło nóg kierowcy nie widać <osohozi> Chyba że w jakiejś wersi audi przeznaczonej na taxi lub dla policji coś takiego było <osohozi>dudek2313 pisze:z tego co mi wiadomo, to było to fabrycznie robione, pod maską silnika gdzieś na masce i właśnie na nogi kierowcy. ale dzięki Spiczi w każdym razie
kurcze ja mam właśnie ostatni wypust 95, wiec skoro niema w etce to nie mogło być. Idę ta dziurę zaraz sfotografuje, żeby mi ktoś wyjaśnił po co ona jest. Spiczi jak możesz to luknij w Etce czy było takie coś w B3.
[ Dodano: 2009-05-15, 17:40 ]
Niech mi ktoś wyjaśni do czego jest ten otworek, be szwaby bez powodu pewnie go nie robiły. jest pod półką pod kierownicą.
[ Dodano: 2009-05-15, 17:40 ]
Niech mi ktoś wyjaśni do czego jest ten otworek, be szwaby bez powodu pewnie go nie robiły. jest pod półką pod kierownicą.
Tu masz screeny http://img35.imageshack.us/gal.php?g=oswwewnb3.jpg w b4 i b3
- michael80b3
- Forum Audi 80
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Raczej nie bo po co :?: . Po prostu przy produkcji autek musieli by się bawić w robienie tych części dla modeli lepiej wyposażonych a osobno dla mniej. Więc wszystko robili pod jedno kopyto dla każdego wozu z danego rocznika. A później tylko dokładali wiązki pod dane wyposażenie.michael80b3 pisze:może kiedyś tam było podświetleine ale poprzedni właściciel auta wymontował...
Kolega KLAKSON ma racje, jest to przygotowane zapewne pod montaż lampek, tylko w bogatszej wersji(której na forum chyba nikt niema ) w mojej sztuce nikt by ich nie wymontował, bo kupowałem auto od właściciela w niemcz ech, i była nią 62 letnia kobitka, która poza tankowaniem ropy, nic nie zmieniła w aucie :lol: