Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.0 ABT LPG] lampy - zamiennik czy oryginał?

Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Patryk
Model: Audi A4
Nadwozie: Avant
Silnik:

Post autor: Patrique » 16 maja 2014, 10:35

Przez przypadek trafiłem na ten temat, ale podpowiem wam, że jeśli już kupować lampy to tylko ori używki. Nowe, tanie zamienniki choć ładnie wyglądają to zdarza się, że po prostu nie pasują podczas montażu :/. I to dotyczy niestety lamp do naprawdę wielu marek i modeli.

Ja tylko żałuję, że nie produkują już jakiś tańszych nowych lamp (ale oczywiście Boscha, Valeo) do Audi 90 b3 / 80 coupe :/

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 16 maja 2014, 10:49

ameryki nie odkryłeś :mrgreen: Ludzie :!: nowe części nie pasują i pasować nie będą bo nie mogą być takie same nie byłyby wtedy zamienniki tylko plagiatem, a to jest przestępstwo. Zaden problem zrobic części identyczna jak oryginał żeby wyglądała i pasowała tak samo, ale wtedy nikt by jej legalnie nie mógłsprzedawać :) jak ktoś ma duzo doczynienia z gratami to może zauważył nie raz, że "znane" zamienniki czasem gorzej pasują od tych części "do których się nikt nie przyznaje" ;-)

angus416
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: angus416 » 28 lip 2014, 14:52

Witam. podłączę się do tematu. historia jest dosyć długa więc postaram się ścieśniać. przymierzałem się do kupna używek reflektorów ale ktoś mnie ubiegł i dostałem nówki na urodziny niestety DEPO zamontowałem pasuje, jest tylko jeden problem w starych lampach miałem osobny kabelek do pozycyjnych jak się nie mylę a w nowych wszystko idzie tym okrągłym. Po załączeniu świateł pojawia mi się komunikat na "wyświetlaczu" PRZEKREŚLONA ŻARÓWKA, że któraś żarówka nie świeci ale wszystkie świecą. co ja mam z tym fantem zrobić ale to znikło. Wiem najlepiej wywalić depo, ale to chyba troche bezsensu

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 28 lip 2014, 18:04

sam klosz przeciez niema nic do zarowek, jesli chodzi o komunikaty w liczniku

po prostu musisz sobie pobawic sie kabelkami i zrobic jak trzeba, ogolnie Depo to najlepszy z zamiennikow, tez mu brakuje do orginalu ale jednak znich najlepszy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl