Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3/B4 all] Licznik PROBLEM

kamski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamski » 21 mar 2010, 00:04

wszystko ładnie pięknie... ale rozebrałem licznik, doszedłem do zdjęcia wskazówki predkości i na tym zakończyłem... nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić... czytałem na forach że widelcem, że podważać... robiłem to i nic nawet nie drgnęła do góry...

marekh
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marekh » 16 kwie 2010, 17:17

panowie mam nadal problem : przelutowałem licznik(nie zliczał km) zaczął działać, pochodził pare kilometrow i nadal stanął, kupiłem nowy pochodził z 2 tygodnie i dalej padł, co to moze być? poprostu mam pecha czy co?

Awatar użytkownika
kojak85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kojak85 » 17 kwie 2010, 13:14

Ja z kolei nadal się morduję z licznikiem. Miałem wyłamane ząbki w pomarańczowym trybiku i licznik stanął. Wymieniłem trybik - gościu sprzedaje teraz te trybiki na allegro, ale nadal nic. Wcześniej jak próbowałem wskrzesić stare kółeczko to wtopiłem drucik to jeszcze troszkę naliczył - 100m (aż napotkał drucik chyba) a teraz na nowym trybiku ani drgnie. Luty na oko wyglądają dobrze. Ale miałem trochę takiego ciemnego nalotu na silniczku krokowym (czy jak go tam nie nazwać) i na tej białej obudowie prędkościomierza.
Ma ktoś ideę jak sprawdzić ten silniczek?

A co do wskazówki to też się mordowałem, ale przeczytałem na elektrodzie, że trzeba przekręcić wskazówkę przeciwnie do ruchu wskazówek zegara i wtedy normalnie zejdzie i tak też się stało.

Co jeszcze może być przyczyną, że mój licznik nie biega?

rafcio87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafcio87 » 25 cze 2010, 12:47

Witam. Mam ten sam problem w mojej B4. Wczoraj rozebrałem na części pierwsze licznik, ten maleńki pomarańczowy/żółty trybik ma ładne wszystkie ząbki, ale na lutach zauważyłem małe dziurki jakby ktoś chciał kiedyś wyciągnąć silniczek krokowy. Więc wziąłem i wypełniłem te dziurki lutem, przy okazji poprawiłem inne luty na płytce. Dziś założyłem licznik, wyzerowałem, ruszam i nic. Dopiero po puknięciu w szybkę zaczął naliczać km i jak narazie chodzi ładnie. Zobaczymy jak na dłuższą metę się sprawdzi.

Awatar użytkownika
kzabawny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kzabawny » 05 paź 2010, 10:48

tomek1982 pisze:uzyj szukajki bylo o tym setki razy
a tak wogule mialem identycznie to samo ja knei naliczal walnelem reka i lecialy dalej km rozebralem w drobny mak licznik luty poprawilem zlozylem i juz ponad 6 miesiecy lata jak potrzeba
mam taki problem , licznik nie był cofany jest orginał w b3 wyzerowałem licznik i już nie działa

Awatar użytkownika
Kunik
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Kunik » 05 paź 2010, 13:49

kzabawny pisze:
a tak wogule mialem identycznie to samo ja knei naliczal walnelem reka i lecialy dalej km rozebralem w drobny mak licznik luty poprawilem zlozylem i juz ponad 6 miesiecy lata jak potrzeba
mam taki problem , licznik nie był cofany jest orginał w b3 wyzerowałem licznik i już nie działa
Pewnie ogoliłeś zębatkę...

Awatar użytkownika
kzabawny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kzabawny » 05 paź 2010, 18:07

Kunik pisze:
kzabawny pisze:
Pewnie ogoliłeś zębatkę...
tak , rozebrałem i ta pomarańczowa szelma nie ma 2-zębów , gdzie to kupić

Awatar użytkownika
pawelec_
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: pawelec_ » 12 paź 2010, 16:50

Podepnę się pod temat :-D
Również mi nie nabija km i dowiedziałem się że przyczyną może być zębatka....
Czyżby tej mojej zębatce brakowało jednego ząbka ? Jak to u was wygląda ?

Obrazek

Awatar użytkownika
kzabawny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kzabawny » 12 paź 2010, 16:52

dokładnie tak wyglądała moja - wymień i będzie ok - zapewniam!! poczytaj pod tym linkiem

https://audi80.pl/b3-7a-licznik-kilo ... htm#506550

adsense
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: adsense » 04 mar 2012, 21:10

Witam Koledzy!
Mam pewien problem z prędkościomierzem chodzi o to ze wskazówka nie porusza się płynnie tylko cyklami zacina się na danej prędkości i gdy przyspieszam np z prędkości 60km/h to licznik pokazuje cały czas 60 a dopiero po kilku sekundach pokazuje 80km/h. To samo się dzieje gdy zwalniam gdy prędkość spada lub wzrasta o ok 10/15km/h to dopiero wtedy wskazówka zmienia swoje położenie.

Ma ktoś pomysł co może być przyczyną?
Czy to jakieś zimne luty czy może problem ze wskazówką i ona się po prostu zacina a może jest to wina czujnika prędkości?
Proszę o pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl