[80 B4] montaż halogenów
[80 B4] montaż halogenów
Witam wszystkich klubowiczów i mam takie pytanko.Czy można zamontować oryginalne halogeny do audi b4 1992 r.w którym fabrycznie nie były zamontowane i może ktoś ma jakiś schemat instalacji.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 mar 2007, 19:47 przez pablo71, łącznie zmieniany 1 raz.
witam.... tez mnie ten temat interesuje. Tak bardzo polubiłem swoje B4, ze zamierzam dołozyć mu halogeny. czytałem o jakichs nakładkach na zderzak... ?) - ja sądziłem ze wystarczy wyciąć dziury. Jezeli zna ktoś ten temat to bardzo prosze o wypowiedz: gdzie kupić takie nakładki i jak je zamontować? - napewno w miejsce gdzie bedą montowane halogeny nalezy jakoś dostosowac zderzak, demontując cześć zderzaka...?)
Efekt wycinania dziur pod halogeny będziesz miał podobnie satysfakcjonujący jak przy malowaniu samochodu wałkiem. Nakładki upolujesz na Allegro. Sprzedaj swoje bez dziur, które też znajdą kupca i kup sobie z dziurami. Z racji tego że halogeny sa drogie i przy ewentualnej stłuczce mało kto bawi sie w ich usprawnianie Twoje nakładki bez dziur będa w takiej samej cenie lub droższe niż te z dziurami. Możesz też kupić nówki z "rzemiosła" ale one nigdy idealnie nie przystają do zderzaka. Demontaż jest prosty, trzeba zdjąć zderzak i wypchnąć nakładki na zewnątrz.
Mam pytanie: Jakie są różnice w halogenach do sedana, coupejki czy kombi?
Chcę u siebie założyć, ale nie wiem jak jest z różnicami. Oglądam to na allegro, ale część ludzi pisze, że te ich pasują do wszystkich typów, cześć że tylko do jednego - np.cupejki (a te są takie same jak tamte ), więc chyba nie za bardzo wiedzą co sprzedają :roll: ...
No i jeszcze te halogenki z kierunkami - wydawało mi się, że one nie pasują do sedana, ale jak przejrzałem oferty na allegro, to już sam nie wiem
Chcę u siebie założyć, ale nie wiem jak jest z różnicami. Oglądam to na allegro, ale część ludzi pisze, że te ich pasują do wszystkich typów, cześć że tylko do jednego - np.cupejki (a te są takie same jak tamte ), więc chyba nie za bardzo wiedzą co sprzedają :roll: ...
No i jeszcze te halogenki z kierunkami - wydawało mi się, że one nie pasują do sedana, ale jak przejrzałem oferty na allegro, to już sam nie wiem
witam.. dlatego właśnie ja zrezygnowałem z modernizacji swojego B4. Wszyscy pytani radzili mi abym w pierwszej kolejnosci zdobył zderzak to swojego modelu z gotowymi otworami a nastepnie dopasował odpowiedni tym lamp hal. pod otwory ktore wyposazone są w zamocowania. Spotkałam tez kilka roznych lamp i tak naprawde niekt nie umial mi powiedziec ktore są właściwe. Mogę wysłac Ci mailem scan fotki B4 combi z halogenami jezeli chcesz. Pozdrawiam
Dzięki, jeśli to fotka na której widać jakieś szczegóły to wyślij, proszę.
Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia w tej kwestii :?: :?:
[ Dodano: 2007-12-31, 22:41 ]
Podzielę się z zainteresowanymi tym na ten temat, czego właśnie się dowiedziałem. Mianowicie dostałem odpowiedź od sprzedawcy z allegro, treści jak następuje:
"Do coupe mogą być od sedana,a do sedana muszą mieć tylko blaszkę mocującą zaślepkę,bo szyny na kierunkowskazy mają wszystkie.I na dole jednych mają cieńsze szkła,a w drugich grubsze,ale to w niczym nie przeszkadza i się nie odróżnia.
Pozdrawiam www.jarex.net.pl"
Brzmi dość enigmatycznie, bo nie miałem tego nigdy w rękach, ale to już coś .
Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia w tej kwestii :?: :?:
[ Dodano: 2007-12-31, 22:41 ]
Podzielę się z zainteresowanymi tym na ten temat, czego właśnie się dowiedziałem. Mianowicie dostałem odpowiedź od sprzedawcy z allegro, treści jak następuje:
"Do coupe mogą być od sedana,a do sedana muszą mieć tylko blaszkę mocującą zaślepkę,bo szyny na kierunkowskazy mają wszystkie.I na dole jednych mają cieńsze szkła,a w drugich grubsze,ale to w niczym nie przeszkadza i się nie odróżnia.
Pozdrawiam www.jarex.net.pl"
Brzmi dość enigmatycznie, bo nie miałem tego nigdy w rękach, ale to już coś .
Witam wszystkim mam następujący problem z montażem halogenow . Mam cały komplet z kierunkami itp. Po ściągnięciu listw przymierzałem się do założenia halogenow ale nie chcą mi wejść w zderzak z tego co zauważyłem halogeny hacza o mocowania ze zderzaka. Co zrobić w takiej sytuacji?? Halogeny oczywiście orii hella