Postanowiłem zamontować choć tylne światła przeciwmgielne... w sumie jedno Z przodu też są w planach, ale muszę najpierw zderzak odpowiedni dostać razem ze światłami. Przełącznik udało mi się jakoś dorwać, włożyłem (kostka pod przełącznik już fabrycznie była), dołożyłem przekaźnik (książka "Sam naprawiam" + opis z pokrywy bezpieczników) i bezpiecznik. Lampka na tablicy się nie zapala (pewnie przez brak żaróweczki xD), napięcia nie ma na przewodach idących do tylnego światła (wiązka oryginalna). Ponadto nie ma napięcia na samym włączniku (sprawdzone przy zapalonych światłach i silniku). Ktoś ma pomysł, gdzie leży problem? Bezpiecznik nowy - sprawny, tak samo przekaźnik, przełącznik sprawny na 100%. Co dalej sprawdzać... powoli mi się pomysły kończą.
Pozdrowienia
Airnox
[80 B2a] Montaż świateł przeciwmgielnych
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Oczywiście - do próby świecenia włączałem normalne światła, zapłon i dopiero badałem czy się świecą Zobaczę napięcie na bezpieczniku, może jednak będzie trzeba poprowadzić wiązkę... ale coś mi się wydaje, że chyba to auto było przygotowane pod przeciwmgielne... ale będę walczył dalej.
Pozdrowienia
Airnox
Pozdrowienia
Airnox
Oryginalnie nie miałem. Co prawda kostka pod przełącznik była, ale to wszystko. No i wtyczka do żaróweczki w klapie. Ot wszystko co było. Postanowiłem więc to wyposażenie dorzucić, zdobyłem sprawny przełącznik, włożyłem przekaźnik, dodałem bezpiecznik... Muszę dołożyć jeszcze lampkę w tablicy... ale trzebaby najpierw dojść czemu na samym przełączniku nie ma napięcia... Jak się pogoda poprawi to zobacze na bezpieczniku czy jest. Czego jeszcze szukać?
Pozdrowienia
Airnox
Pozdrowienia
Airnox