Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B2a] Montaż świateł przeciwmgielnych

ODPOWIEDZ
airnox

[80 B2a] Montaż świateł przeciwmgielnych

Post autor: airnox » 01 wrz 2009, 15:48

Postanowiłem zamontować choć tylne światła przeciwmgielne... w sumie jedno ;-) Z przodu też są w planach, ale muszę najpierw zderzak odpowiedni dostać razem ze światłami. Przełącznik udało mi się jakoś dorwać, włożyłem (kostka pod przełącznik już fabrycznie była), dołożyłem przekaźnik (książka "Sam naprawiam" + opis z pokrywy bezpieczników) i bezpiecznik. Lampka na tablicy się nie zapala (pewnie przez brak żaróweczki xD), napięcia nie ma na przewodach idących do tylnego światła (wiązka oryginalna). Ponadto nie ma napięcia na samym włączniku (sprawdzone przy zapalonych światłach i silniku). Ktoś ma pomysł, gdzie leży problem? Bezpiecznik nowy - sprawny, tak samo przekaźnik, przełącznik sprawny na 100%. Co dalej sprawdzać... powoli mi się pomysły kończą.

Pozdrowienia
Airnox

Awatar użytkownika
HeavenQueen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: HeavenQueen » 02 wrz 2009, 20:40

Leć po kolei po przewodach od akumulatora aż do celu - w końcu znajdziesz przerwę.

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 02 wrz 2009, 20:51

A wiesz że tylne przeciwmgielne działa chyba dopiero światłach mijania :?:

Sprawdź czy na bezpieczniku jest prąd bo z tamtąd się wszystko zaczyna.

airnox

Post autor: airnox » 03 wrz 2009, 00:29

Oczywiście - do próby świecenia włączałem normalne światła, zapłon i dopiero badałem czy się świecą ;-) Zobaczę napięcie na bezpieczniku, może jednak będzie trzeba poprowadzić wiązkę... ale coś mi się wydaje, że chyba to auto było przygotowane pod przeciwmgielne... ;-) ale będę walczył dalej.

Pozdrowienia
Airnox

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 03 wrz 2009, 09:36

airnox pisze:... ale coś mi się wydaje, że chyba to auto było przygotowane pod przeciwmgielne... ;-) ale będę walczył dalej.
Dziwne że nie masz oryginalnie tylnego przeciwmgielnego :/

airnox

Post autor: airnox » 03 wrz 2009, 14:39

Oryginalnie nie miałem. Co prawda kostka pod przełącznik była, ale to wszystko. No i wtyczka do żaróweczki w klapie. Ot wszystko co było. Postanowiłem więc to wyposażenie dorzucić, zdobyłem sprawny przełącznik, włożyłem przekaźnik, dodałem bezpiecznik... Muszę dołożyć jeszcze lampkę w tablicy... ale trzebaby najpierw dojść czemu na samym przełączniku nie ma napięcia... Jak się pogoda poprawi to zobacze na bezpieczniku czy jest. Czego jeszcze szukać?

Pozdrowienia
Airnox

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl