Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Soczewki]Montaż

Awatar użytkownika
Mortiis
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mortiis » 06 lip 2011, 14:55

niebieski79 rozbierałem lampy z różnych aut i owszem uszczelka była ale i spotkałem się z silikonem i klejem więc uprzedzam fakty, nigdy nie wiadomo co za lampy mamy no chyba że są nówki :-P

niebieski79
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: niebieski79 » 06 lip 2011, 18:00

Mortiis pisze:niebieski79 rozbierałem lampy z różnych aut i owszem uszczelka była ale i spotkałem się z silikonem i klejem więc uprzedzam fakty, nigdy nie wiadomo co za lampy mamy no chyba że są nówki :-P
Tak jak mówisz.Najważniejsze to delikatnie podważać szkło i nic na siłę.U mnie w soczewkach była tylko uszczelka ale składając też dam odrobinkę silikonu żeby nie dochodziła wilgoć i nie parowało.

bodzio1819
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bodzio1819 » 10 lip 2011, 16:16

A ten odbłyśnik jest na jakiś śrubkach czy zatrzaskach?No i jeszcze dalej zastanawia mnie fakt czy to nie pogorszy jakości świecenia.Może ktoś ma zdjęcia z tak zrobionymi soczkami na czerwonym audi?

Awatar użytkownika
G_DRAGON
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: G_DRAGON » 10 lip 2011, 19:17

niebieski79 pisze:
Mortiis pisze:
bodzio1819 pisze:Ok o takie konkretne odpowiedzi mi chodziło 8-) Mam nadzieję rozkręcenie lampy przejdzie bez przeszkód 8-)
lamp nie rozkręcasz, ściągasz spinki i pomału zdejmujesz szkło najlepiej przy użyciu suszarki lub opalarki żeby klej lub silikon rozgrzać trochę, szkło musisz równomiernie ściągać jak się uprzesz na jedną stronę to gwarant że będziesz musiał nowe szkła kupić :-P reszta jest bez problemowa już, jak już będziesz składał dobrze by było usunąć stary klej-silikon z obudowy i szkła :-)
Powodzenia w zabawie :-) zdaj relacje.
Zapinki tak ale nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żeby szkło było osadzone na silikonie albo klejone a parę lamp już rozebrałem.Zawsze siedziało tylko na uszczelce i bez problemu odchodziło tylko nic na siłę.No chyba że ktoś wcześniej rozbierał i dał silikon żeby nie parowało.
Dokładnie, ja teraz już trzecie zespolaki z kolei rozbierałem, i zawsze były na uszczelce... :mrgreen:

bodzio1819
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bodzio1819 » 10 lip 2011, 21:44

Ok wszystko rozumiem.Jeszcze jedno pytanie jak będę podłączał HID-y to minus idzie do tych dwóch brązowych przewodów w reflektorze i ich nie odłączam od mocowanie w lampie tylko dołączam do nich przewód - z przetwornicy tak?

slugs
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slugs » 31 lip 2011, 15:37

które kable, kolory, idą do których wtyczek w soczewkach? Mam stare gniazda w samochodzie (płaskie) natomiast w lampie są nowe (okrągłe) - porobiłem wtyczki, wszystko pięknie ładnie... ale co z czym połączyć, by to zagrało?
Czy przy podłączaniu soczewek do b3 trzeba robić coś więcej dodatkowo, poza ww. prawidłowym dopasowaniem kabli?

Awatar użytkownika
G_DRAGON
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: G_DRAGON » 31 lip 2011, 20:38

slugs, kolory kabli powinne ci się chyba zgadzać w tej okrągłym gnieździe i w starym ori B3, sprawdzałeś :?:

bart0390
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bart0390 » 12 paź 2012, 10:01

Odgrzeję trochę kotleta, otóż mam taki problem po tym jak zmieniłem lampy na soczewkowe i żółty kabel przełożyłem w inny styk tak by mi długie z soczewkami świeciły, po włączeniu długich w prawej lampie świecą długie i soczewka natomiast w lewej soczewka gaśnie i włączają się same długie. Dodam że w tej lewej lampie jak ją kupiłem były już wlutowane kabelki tam gdzie się kostkę wpina, więc musiałem dolutować swoje kable do tych już wlutowanych w lampie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl