[Soczewki]Montaż
-
- Forum Audi 80
Tak jak mówisz.Najważniejsze to delikatnie podważać szkło i nic na siłę.U mnie w soczewkach była tylko uszczelka ale składając też dam odrobinkę silikonu żeby nie dochodziła wilgoć i nie parowało.Mortiis pisze:niebieski79 rozbierałem lampy z różnych aut i owszem uszczelka była ale i spotkałem się z silikonem i klejem więc uprzedzam fakty, nigdy nie wiadomo co za lampy mamy no chyba że są nówki
-
- Forum Audi 80
Dokładnie, ja teraz już trzecie zespolaki z kolei rozbierałem, i zawsze były na uszczelce... :mrgreen:niebieski79 pisze:Zapinki tak ale nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żeby szkło było osadzone na silikonie albo klejone a parę lamp już rozebrałem.Zawsze siedziało tylko na uszczelce i bez problemu odchodziło tylko nic na siłę.No chyba że ktoś wcześniej rozbierał i dał silikon żeby nie parowało.Mortiis pisze:lamp nie rozkręcasz, ściągasz spinki i pomału zdejmujesz szkło najlepiej przy użyciu suszarki lub opalarki żeby klej lub silikon rozgrzać trochę, szkło musisz równomiernie ściągać jak się uprzesz na jedną stronę to gwarant że będziesz musiał nowe szkła kupić reszta jest bez problemowa już, jak już będziesz składał dobrze by było usunąć stary klej-silikon z obudowy i szkłabodzio1819 pisze:Ok o takie konkretne odpowiedzi mi chodziło 8-) Mam nadzieję rozkręcenie lampy przejdzie bez przeszkód 8-)
Powodzenia w zabawie zdaj relacje.
-
- Forum Audi 80
które kable, kolory, idą do których wtyczek w soczewkach? Mam stare gniazda w samochodzie (płaskie) natomiast w lampie są nowe (okrągłe) - porobiłem wtyczki, wszystko pięknie ładnie... ale co z czym połączyć, by to zagrało?
Czy przy podłączaniu soczewek do b3 trzeba robić coś więcej dodatkowo, poza ww. prawidłowym dopasowaniem kabli?
Czy przy podłączaniu soczewek do b3 trzeba robić coś więcej dodatkowo, poza ww. prawidłowym dopasowaniem kabli?
Odgrzeję trochę kotleta, otóż mam taki problem po tym jak zmieniłem lampy na soczewkowe i żółty kabel przełożyłem w inny styk tak by mi długie z soczewkami świeciły, po włączeniu długich w prawej lampie świecą długie i soczewka natomiast w lewej soczewka gaśnie i włączają się same długie. Dodam że w tej lewej lampie jak ją kupiłem były już wlutowane kabelki tam gdzie się kostkę wpina, więc musiałem dolutować swoje kable do tych już wlutowanych w lampie.