Ja się obawiałem, że w końcu ta czerwień ze szkła zejdzie i zegary znów zrobią się marchewkowe;)ryju pisze:Zgadza się jednak 70zł za żarówki na sam licznik to dość sporo
Można też kupić zwykłe czerwone, których cena jest dwa razy mniejsza.
[B4, All] nierówne podświetlenie zegarów
-
- Forum Audi 80
- Imię: Michał
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.9 1Z
Panowie odkopuje,
nie dziala mi podswietlenie zegarka, pomyslalem, ze jak juz to wymienie wszystkie zarowki na diody led. Wszystkie diody led dadzą mi efekt punktowości? Bedzie mnie to bardzo draznilo
dioda z okrągłym kloszem czy taka podoła sprawie?
nie dziala mi podswietlenie zegarka, pomyslalem, ze jak juz to wymienie wszystkie zarowki na diody led. Wszystkie diody led dadzą mi efekt punktowości? Bedzie mnie to bardzo draznilo
dioda z okrągłym kloszem czy taka podoła sprawie?
Podbije temat bo mam problem z nieregularnym podświetleniem zegarów. Strona od obrotomierza świeci ładnie zaś strona prawa (prędkościomierz) zdecydowanie gorszym słabszym światłem.
Z góry powiem:
-żarówki wymienione wszystkie nowe (na starych było to samo),
-ścieżki z liczniku dobre, nie naprawiane,
-ściemniacz podmieniany na inny, brak efektu,
Z góry powiem:
-żarówki wymienione wszystkie nowe (na starych było to samo),
-ścieżki z liczniku dobre, nie naprawiane,
-ściemniacz podmieniany na inny, brak efektu,
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Uszkodzenie materiału światłoprzewodzacego w samym prędkościomierzu. Nie do naprawy tylko do wymiany tak się dzieje jak się wkłada mocniejsze żarówki jak producent zalecił żarówka robi mocniejsze światło jak i mocniejszą temperaturę i topi właśnie w środku ten plastik i przez to światło mniej przechodzi.
Dla potwierdzenie odkręć żarówki a tam ujrzysz przezroczysty plastik który jest stopiony i żółty.
Dla potwierdzenie odkręć żarówki a tam ujrzysz przezroczysty plastik który jest stopiony i żółty.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Problem z podświetleniem na desce rozdzielczej
Witam,
Na wstępie zaznaczę że jestem młodym posiadaczem Audi 80 i mało wiem o mechanice/elektronice tak więc liczę na wyrozumiałość
Wracając do tematu, problem tkwi w desce rozdzielczej, konkretnie z podświetleniem.
Na ten czas nie działa podświetlenie prędkościomierza oraz światła mijania. Kupiłem dziś nowe żarówki pod to i po wymianie problem nie rozwiązał się, i nie wątpię jeśli okazało by się że ja bym mógł źle je podłączyć. Mniej więcej na logikę wydawało mi się że wkręcam to w odpowiednie miejsca.
Druga sprawa to brak podświetlenia dla świateł mijania, długie działają bez zarzutu.
http://prntscr.com/8vl1st
http://prntscr.com/8vl0gx
Tak więc jeśli można to prosiłbym o schemat położenia poszczególnych żarówek o ile takowy jest
Z góry dziękuję za pomoc.
Na wstępie zaznaczę że jestem młodym posiadaczem Audi 80 i mało wiem o mechanice/elektronice tak więc liczę na wyrozumiałość
Wracając do tematu, problem tkwi w desce rozdzielczej, konkretnie z podświetleniem.
Na ten czas nie działa podświetlenie prędkościomierza oraz światła mijania. Kupiłem dziś nowe żarówki pod to i po wymianie problem nie rozwiązał się, i nie wątpię jeśli okazało by się że ja bym mógł źle je podłączyć. Mniej więcej na logikę wydawało mi się że wkręcam to w odpowiednie miejsca.
Druga sprawa to brak podświetlenia dla świateł mijania, długie działają bez zarzutu.
http://prntscr.com/8vl1st
http://prntscr.com/8vl0gx
Tak więc jeśli można to prosiłbym o schemat położenia poszczególnych żarówek o ile takowy jest
Z góry dziękuję za pomoc.