[B4 ABK 2.0 AVANT] Oswietlenie wewnetrzne
No w B3 jest tylko ta jedna lampka ktora slabo oswietla wnetrze. Mozna wymienic zarowke na nowa o mocy 10 W. Najlepiej to zakupic uchwyty na dlonie z B4 ktore maja juz zintegrowane lampki do oswietlenia wnetrza i je zamontowac.
http://allegro.pl/item282136535_uchwyt_ ... 4_b_4.html
Takie 2 uchwyty zamontowac tylko tu na zdjeciu te sa od strony kierowcy. Normalnie w miejscu szarego prostokata jest lampka.
http://allegro.pl/item282136535_uchwyt_ ... 4_b_4.html
Takie 2 uchwyty zamontowac tylko tu na zdjeciu te sa od strony kierowcy. Normalnie w miejscu szarego prostokata jest lampka.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
viewtopic.php?t=263
Temat zamknęła siostra Weronika z powodu nie stosowania się do regulaminu forum.
Temat zamknęła siostra Weronika z powodu nie stosowania się do regulaminu forum.
- mariuszekk
- Forum Audi 80
[B4 ABK2.0] AVANT Oświetlenie wnętrza
Witajcie! Koledzy mam problem z oswietleniem wewnętrzym! W pozycji t.z drzwiowej powinno zgasnac po paru sekundach od zamkniecia drzwii(nie gasnie) - gasnie po ok 10min!
I nie sadze zeby była to wina wyłaczników krancowych,zamieniałem juz na inne i było bez zmian! Czy wiecie koledzy co steróje tym oswietyleniem i gdzie jest urządzenie które to rozłancza po czasie! Lub co moze byc przyczyną? Dzieki i pozdrawiam <buu>
I nie sadze zeby była to wina wyłaczników krancowych,zamieniałem juz na inne i było bez zmian! Czy wiecie koledzy co steróje tym oswietyleniem i gdzie jest urządzenie które to rozłancza po czasie! Lub co moze byc przyczyną? Dzieki i pozdrawiam <buu>
Ostatnio zmieniony 29 gru 2007, 20:32 przez mariuszekk, łącznie zmieniany 2 razy.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Centrala, tj sterownik, elektronika pompki c-zamka zamontowana w bagażniku po prawej stronie.mariuszekk pisze:Czy wiecie koledzy co steróje tym oswietyleniem i gdzie jest urządzenie które to rozłancza po czasie! Lub co moze byc przyczyną?
Odłączasz pompkę - światełko nie zapala się wcale w położeniu automagicznego zapalania i gaśnięcia.
Ps:
edytuj i dopisz w tytule tematu coś więcej niż [tag]avant typu [tag]avant oświetlenie wnętrza.
- mariuszekk
- Forum Audi 80
U mnie własnie nie gasnie ani po przekreceniu kluczyka,ani po zamknięciu centralnego,Jak ja na kupiłem to własnie tak było jak opisuje kolega''chips'' i to jest prawidłowo! w tej chwili nie reaguje ani na klucz ani na centralny jak je zostawie zapalone to gasnie po ok 10-12 min a tak nie powinno byc raczej!
[ Dodano: 2007-12-30, 11:12 ]
Gdy odłącze wtyczke przy pompce c.zamka to swiatło gasniei po ponownym wpięciu nie pali sie juz! zapala sie po ZAMKNIECIU centralnego i także po przekreceniu kluczyka-czyli wszystko na odwrót!
i jeszcze jedno;gdy juz zgasnie po tych 10 min i otworze centralny to wtedy sie zapala! na otwieranie drzwi wogóle nie reaguje
[ Dodano: 2007-12-30, 11:12 ]
Gdy odłącze wtyczke przy pompce c.zamka to swiatło gasniei po ponownym wpięciu nie pali sie juz! zapala sie po ZAMKNIECIU centralnego i także po przekreceniu kluczyka-czyli wszystko na odwrót!
i jeszcze jedno;gdy juz zgasnie po tych 10 min i otworze centralny to wtedy sie zapala! na otwieranie drzwi wogóle nie reaguje
A czy nie było coś dostawiane w samochodzie?np.alarm lub sterowanie pilotem centralnego zamka?lub blokada zapłonu gdzie podpina się drzwi kierowcy do antynapadu?Jeśli nie to spróbuj wymienić przekaźnik z buczkiem(lub wypiąć go na czas testu)-ten co brzęczy gdy przy wyłączonej stacyjce otworzymy drzwi i mamy włączone światła pozycyjne lub radio.Sprawdź czy nie ma masy na przewodach brązowo-białym i brązowo-żółtym-dostępne przy włączniku w drzwiach kierowcy po wyjęciu go.Nie zaszkodziło by podmienić też na chwilę pompę od centrala.
- mariuszekk
- Forum Audi 80
No i wyjaśniło się.Wejście alarmu z drzwi w stanie spoczynku ma potencjał niewielkiej masy,wystarczające do wysterowania przekaźnika oświetlenia wnętrza.Niech instalator poprawi to,czasem wystarczy dioda,żeby odseparować,czasem trochę więcej,ale da się zrobić.Może nie wpiął się w linię włączników drzwiowych w brązowo-biały tylko w obwód lampki wnętrza.
- mariuszekk
- Forum Audi 80
Sam dzis dobrałem sie do tego alarmu! :-> odnalazłem ten przewód o którym kolego mówiłes,ale był podłączony do brązowo-białego ,czyli raczej dobrze!
Ale i tak go odłączyłem i wszystko juz jest OK,wydaje mi sie ze i tak to było zbędne bo mam czujniki (ultradzwiekowe) czy jakos tak! Więc kolego assai miałes 100% nosa co do tego! Serdeczne dzięki! Szczesliwego Nowego!
Ale i tak go odłączyłem i wszystko juz jest OK,wydaje mi sie ze i tak to było zbędne bo mam czujniki (ultradzwiekowe) czy jakos tak! Więc kolego assai miałes 100% nosa co do tego! Serdeczne dzięki! Szczesliwego Nowego!