Szanowne grono forumowiczów!
Zwracam się d oWas z pytaniem, czy w B3 cyferki i literki(PRND21) przy dźwigni biegów są podświetlane? Chodzi mi o to, czy jest takie światełko, które podświetla aktualny znak odpowiadający aktualnemu położeniu dźwigni, tak jak to miałem w innych autach z automatyczą skrzynią biegów.
Wolałbym to wiedzieć zanim rozbiorę konsolę, bo może nie ma potrzeby tam niczego szukać i ma tam panować ciemność?
[B3 JN] Podświetlanie konsoli biegów automat
Jestem szczęśliwym posiadaczem takowej skrzyni, jednak nie mam podświetlenia znaczków położenia lewarka. Kiedyś też mnie to zastanawiało, patrzyłem tam, ale nie ma żadnych przewodów, diod, żaróweczek, świetlików itp. W książce serwisowej też na ten temat nic nie piszą..ghost2255 pisze:Wiem, że to najpewniejsze, ale chodziło mi o odpowiedź użytkowników automatów, żeby nie rozgrzebac niepotrzebnie konsoli, jeśli nic tam nie ma.
Pozdr. Adam
Re: [B3 JN] Podświetlanie konsoli biegów automat
Szanowny kolego mam b3 z 1990r z automatem i z całą pewnością konsola jest podświetlana! Litery są czarne na tle białego paska. Powinieneś sprawdzić żarówkę(5W)w tyle za lewarkiem.