Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.6 ABC] problem kierunkowskazy

ODPOWIEDZ
instpud
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.6 ABC] problem kierunkowskazy

Post autor: instpud » 09 kwie 2009, 21:37

witam...
dzisiaj w trasie załączyłem kierunek lewy (jak to przy normalnym naturalnym urzytkowaniu) i nastapił problem takiego typu, że kierunek zarówno lewy jak i prawy 'miga' 2x szybciej, a w tylnich lampach kierunki nie świecą!!
Zauważyłem również że ów problem znika w momencie gdy wyłączę światła, wtedy 'miga' normalnie a kierunki z tyłu są w obu lampach normalnie, wcisnę STOP i też 'migają' nie tak jak trzeba... W czym może być problem??

P.S. - jeszcze jedna prośba... szukałem rozwiązania owego problemu w bezpiecznikach, ale problem następny taki, że nie mam żadnego schematu na deklu przykrywającym bezpieczniki...

<osohozi> ;-)

Awatar użytkownika
chybo101
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chybo101 » 09 kwie 2009, 22:29

Ostatnio gdy poprawiałem tylną lampę obluzowała mi się żarówka od kierunku i to właśnie dlatego lampka kierunku tak szybko mrugała.
Więc sprawdź żarówki i płytki ze ścieszkami w tylnych lampach

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 09 kwie 2009, 22:48

na bank masz wilgoć z tyłu i zardzewiałe lub zaśniedziałe styki więć przeczyszczenie pomoże <ok>

Awatar użytkownika
Mobilek
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Mobilek » 09 kwie 2009, 22:57

instpud pisze:W czym może być problem??
Brak dobrego zmasowania (-) lampy (brązowy przewód).

instpud
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: instpud » 09 kwie 2009, 23:49

hm... no nie wiem!
Myślałem, czy to nie bedzie wina kostki przy lampach tylnich, albo jakiegoś bezpiecznika...
W ogóle ma ktoś ten schemat bezpieczników?? Albo zdjęcie dekla zrobić... ogrrrromnie wdzięczny bym był bo mimo wszystko się przyda...

a z tymi światłami to tym bardziej mam lipe bo miałem za 3,5 godziny wyjeżdżać w trasę, ale jak mam załączone światła to kierunki nie działają, znowu bez świateł w nocy jechać nie wypada i muszę czekać...

Brak dobrego zmasowania (-) lampy (brązowy przewód).
- aż tak głupi nie jestem kolego Mobilek... ;)
Poza tym to nie może być wina źle podłączonej masy bo by to się wtedy przede wszystkim CAŁY czas działo a nie nagle i tylko przy włączonych światłach...
Jestem mechanikiem i nie miałem nigdy problemów z podobnymi sprawami, ale to mnie zaskoczyło kompletnie... 8)

nitromek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: nitromek » 10 kwie 2009, 00:51

Migają szybciej bo jest mniej odbiorników prądu (napisałeś że brakuje wtedy z tyłu), ale z tym, że jak wyłączysz światła jest dobrze to porażka, może się gdzieś po trasie kabelki przetarły, albo rzeczywiście masz styki do czyszczenia.

instpud
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: instpud » 10 kwie 2009, 08:18

kuuuchnia... i teraz szukać tego przetarcia kabli, no jedna wielka lipa... Co za pech, a jeszcze przyczepkę mam ciągnąć!!! :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl