[ALL B4] problem ze światłami mijania
pewnie któraś blaszka nie ma styku na ścieżce i dlatego św mijania Ci nie odpalają... natomiast jak wymienisz przełącznik to nie daje gwarancji że podświetlenie zegarów bedzie bo to inna bajka... tzn przynajmniej u mnie w b4 miałem tak jak Ty tyle że mi padły św drogowe i podśw zegarów... gdy wymieniłem pająka światła wróciły do normy a w zegarach musiałem kopać dalej...
[B3 18 90r.] Problem ze światłami mijania
Przejde od razu do rzeczy problem pojhawił sie nie dawno a mianowicie zanikły mi światła mijania. Bezpiecznik sprawdzony a pająk chyba sprawny bo robie pomiar napiecia na kostce i jest te 12,45 a jak wepne żarówke to zonk nie świeci i napięcia nie ma po odpięciu napięcie znowu sie pojawia. Na krótko światła działają (na krótko tzn z postojówek) Długie też działają. Prosze o pomoc bo tak z postojówek to troche nie fachowo chyba
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
[80 2.0 ABT] Brak świateł mijania oraz długich
Witam.Dzisiaj wieczorem wsiadłem do auta i zauważyłem że światła mijania nie świecą.Po przełączeniu do pozycji ''krótkie" nie ma różnicy w porównaniu do pozycji postojówek. Długie działają tylko gdy się pociągne wajche świateł do siebie.Po odepchnięciu wajchy zero reakcji.Miał ktoś może podobny problem?Dodam że cały dzień stała na deszczu jeśli to ma jakieś znaczenie.Pozdrawiam
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
dejder, daj ogloszenie https://audi80.pl/kupie-vf124.htm
[B4 1.9 1Z] ŚWIATŁA MIJANIA
Witam
Mam taki problem, w lewej lampie nie mam światła mijania :-x , w prawej jest, wszystkie inne światła działają. W czym może być problem ? W pająku ? Ale nie wydaje mi się ze z pająka wychodzi na każde światło inny "sygnał" raczej jest to zespolone. Czy ktoś posiada może schemat instalacji tych świateł ? Żarówka na pewno nie jest problemem bo kupiłem trzy nowe i nie świeca.
Proszę o pomoc
Mam taki problem, w lewej lampie nie mam światła mijania :-x , w prawej jest, wszystkie inne światła działają. W czym może być problem ? W pająku ? Ale nie wydaje mi się ze z pająka wychodzi na każde światło inny "sygnał" raczej jest to zespolone. Czy ktoś posiada może schemat instalacji tych świateł ? Żarówka na pewno nie jest problemem bo kupiłem trzy nowe i nie świeca.
Proszę o pomoc
tak sprawdziłem od tego zacząłem, po pojawieniu się nowych objawów już nie mal jestem pewny co się dzieje, na postojówkach świecą mijania, coś w pająku się dzieje albo zaśniedział albo się coś przetarło i prądy wariują zaraz idę rozebrać i się dowiem.
[ Dodano: 2014-05-26, 17:37 ]
po wymianie pająka nadal te same objawy, na pozycyjnych w jednej lampie świeci postojówka w drugiej mijania po przełączeniu na mijania, świeca długie a mijania nie ma. Przetarte kable ? Spotkał się ktoś z takim problemem?
[ Dodano: 2014-05-26, 17:37 ]
po wymianie pająka nadal te same objawy, na pozycyjnych w jednej lampie świeci postojówka w drugiej mijania po przełączeniu na mijania, świeca długie a mijania nie ma. Przetarte kable ? Spotkał się ktoś z takim problemem?