[B4 ALL] Problem że światłami
-
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
[B4 ALL] Problem że światłami
Witam, mam problem ze światłami. Jak włączam pozycje to w lewej lampie świecą się mijania, a w prawej pozycje. Jak mrugam długimi to tylko prawa świeci. Na odpalonym silniku jak włączę pozycje to w lewej świecą się drogowe a w prawej mijania, a jak przełączę na mijania to oba świecą się na mijania i jak mrugnę długimi to tylko prawa świeci długimi. Rozbierałem pająka i czyściłam ale nic to nie dało. Wszystkie żarówki i bezpieczniki sprawne. Ktoś miał coś takiego? Ktoś wie w czym jest problem?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Silnik: 1.9 1Z
a mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie doszukam się masy od świateł oprócz lamp? mam przekaźniki jakby co
[ Dodano: 2017-10-24, 15:34 ]
Dzisiaj mostkowałem piny w kostce i wygląda to tak: zak zewrę + i pin od pozycji lewej to świeci się wszystko, jak zewrę + i mijania to jest okej a jak drogowe to tylko prawa świeci. Jak włączyłem pozycje i wyjąłem wsuwkę krótkich to obie lampy świeciły krótkimi. Ktoś pomoże?
[ Dodano: 2017-10-24, 15:34 ]
Dzisiaj mostkowałem piny w kostce i wygląda to tak: zak zewrę + i pin od pozycji lewej to świeci się wszystko, jak zewrę + i mijania to jest okej a jak drogowe to tylko prawa świeci. Jak włączyłem pozycje i wyjąłem wsuwkę krótkich to obie lampy świeciły krótkimi. Ktoś pomoże?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Rozumiem że brałeś plus z akumulatora i podawałeś go na żarówki. Zrób to samo tylko weź minus z akumulatora i podłącz do przewodu masowego na żarówce. Jeśli zacznie dobrze świecić to masz problem z masą żarówek. Ja naprawiałem może te masy ze dwa czy trzy razy to puściłem masę bokiem ze świeżego miejsca bo nawet opis punktu masy na schemacie mi nie mówi gdzie jest on oryginalnie.
Zobacz też czy wtyczka podłączana do lampy się nie poluzowała.
Zobacz też czy wtyczka podłączana do lampy się nie poluzowała.