Witam, problem wygląda tak:
1. problem był z przednimi światłami (pająk), już naprawione, ale kostka od pająka była osmolona przy kabelku odpowiadającym za lewe światło mijania;
2. nie działa podświetlanie deski rozdzielczej, wsteczne, ect. (pali się bezpiecznik);
3. przestały mi dzisiaj działać tylne światła (stopy i kierunkowskazy działają).
Gdzie szukać przyczyny?
jeśli coś źle napisałem to przepraszam
pozdrawiam KUBA
[Coupe B3] światła tylne
-
- Forum Audi 80
jest jakiś sposób, żeby sprawdzić czy to na pewno pająk, albo które kabelki we wtyczce od pająka odpowiadają za światła tylne?jmm pisze:Najprawdopodobniej nie obędzie się bez wymiany pająka. Przed montażem nowego pająka zrób światła przednie na przekaźniki to nie będziesz miał problemów
nie posiadam takowejOprócz pająka można by jeszcze zajrzeć do wiązki klapy tylnej.
ale to obie na raz? dzisiaj ładna pogoda to mogę sprawdzićJak w Coupe lampy są w dolnym pasie, więc wiązka odpada. U kolegi znam przypadek że wkład lampy nie łączył, poprostu styki zaśniedziały i nie było postojowych i wstecznego.
jakieś inne pomysły, czemu nie świecą tylne lampy?
Ja miałem choinke z tyłu też prawie naraz. lewy stop ginął, albo jak hamowłem to sie kierunek zapalał. I podwójne postojówki też świeciły jak chciały.
Dokładne czyszczenie styków we wkładach pomogło.
Posprawdzaj na kostkach przy lampach czy prąd dochodzi. Przednie postojówki, krótkie i długie są? Jak tak to gdzieś kablunek biegnący do tyłu sie przetarł.
Dokładne czyszczenie styków we wkładach pomogło.
Posprawdzaj na kostkach przy lampach czy prąd dochodzi. Przednie postojówki, krótkie i długie są? Jak tak to gdzieś kablunek biegnący do tyłu sie przetarł.