[B3 1.8 PM LPG] Światlo bagażnika
[B3 1.8 PM LPG] Światlo bagażnika
Witam moim problemem jest ciągle świecące się światło w bagażniku aż pada akumulator. Co może być przyczyną bo jest czujnik w klapie ale nie reaguje więc narazie wyjołem żarówkę i po problemie ale światło też by się przydało. Pomóżcie proszę. :cry:
Ostatnio zmieniony 25 sie 2008, 08:36 przez rafii, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Ale zgodnie z Regulaminem: viewtopic.php?t=6284 , a więc bez olbrzymich, zbędnych zdjęć w działach do tego nie przeznaczonych!Aby do przodu!!!!!!!!!!!!
Pozdro Rafii
A co do problemu to Koledzy już podpowiedzieli od czego zacząć.
W kwestii samego tematu, ja za to miałem problem innej maści. Jakiś pacan który miał to autko przede mną to był jakiś mało kumaty, bo i efektem jest mój niepasujący wydech, i zaniedbane autko, ale nie o tym do końca chciałem pisac. Po odkręceniu wiórowej płyty z bagażnika (po co ona tam była przykręcona !!!) odkryłem że też mam podświetlenie bagażu, jaka była moja frustracja gdy odkryłem że po włożeniu nowiutkiej żaróweczki nic się nie działo. Okazało się że nie mam masy a czujnik, albo jest zepsuty, albo wogóle go niema. Mase sobie sam pociągnołem, ale wówczas ciągle lampka się paliła, więc zrobiłem mały przełącznik, na = i umieściłem go w bagazu. Było trochę roboty, ale lutownica działa cuda. Teraz mam fajnego czerwonego fluxa , no i jak potrzebuje w bagażu światło to sam sobie je włanczam kiedyt chcę . Niestety nie mam fotostory z rezanka ...Pozdrawiam (ale sie napłodziłem )
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
U mnie podswietlenie dzialalo ale zamiast zarowki zalozylem jazeniowke 8W i podlaczylem ja przez ''pstryczek'' do krancowki - efekt taki ze jak chce miec swiatlo to sie po prostu wlacza z otwarciem kufra a jak grzebie przy zabudowie to po prostu wylaczam swiatlo co by aku nie cierpial:-)
Dodatkowo w zabudowie - wlasciwie jejbocznych kieszeniach - mam po module 3 Sfluxow w koloze czerwoooonym podlaczonych przez samoa krancowke:-D
Dodatkowo w zabudowie - wlasciwie jejbocznych kieszeniach - mam po module 3 Sfluxow w koloze czerwoooonym podlaczonych przez samoa krancowke:-D
Witam.
Mój problem jest tego tytułu, że oświetlenie bagażnika szfankuje. Mianowicie gdy klapa bagażnika jest lekko uchylona to światło się zapala tak jak trzeba, ale gdy otwieram szerzej klapę to przestaje świecić. Samochód to B4 sedan.
Nie wiem czy to wina czujnika, czy wiązki. Logiczniej byłoby wszystkie kable od oświetlenia puścić tak żeby się nie gięły przy otwieraniu klapy, czyli idąc tym rozumowaniem wiązka odpada. Nie wiem także jak wygląda ten czujnik, który odpowiada za włączenie oświetlenia. Proszę, wyjaśnijcie mi którędy idą te kable oraz jak wygląda i gdzie jest ten czujnik.
Mój problem jest tego tytułu, że oświetlenie bagażnika szfankuje. Mianowicie gdy klapa bagażnika jest lekko uchylona to światło się zapala tak jak trzeba, ale gdy otwieram szerzej klapę to przestaje świecić. Samochód to B4 sedan.
Nie wiem czy to wina czujnika, czy wiązki. Logiczniej byłoby wszystkie kable od oświetlenia puścić tak żeby się nie gięły przy otwieraniu klapy, czyli idąc tym rozumowaniem wiązka odpada. Nie wiem także jak wygląda ten czujnik, który odpowiada za włączenie oświetlenia. Proszę, wyjaśnijcie mi którędy idą te kable oraz jak wygląda i gdzie jest ten czujnik.