Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK] Wiązka z której strony - światła cofania Audi 8

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kzabawny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABK] Wiązka z której strony - światła cofania Audi 8

Post autor: kzabawny » 24 sie 2015, 08:54

Witam , jestem tu nowy mam na imię Krzysiek . Sprawa dotyczy podłączenia wiązki do gniazda skrzyni biegów świateł cofania . Wyłącznik na skrzyni sprawny ale nie mam w ogóle przewodów z wtyczką do gn. ktoś chyba obciął i potrzebuję podpowiedzi w którą wiązkę wchodzą te przewody gdzie znajduje się ta wiązka proszę o lokalizację np. przy pompie hamulcowej lub .....? i jakie kolory przewodów są do tej wtyczki . Dzięki i pozdrawiam

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maciek889 » 24 sie 2015, 10:01

Jjest to wtyczka 5 czy 4 pinowa (ale tylko dwa piny są wykorzystane) jest przy wtyczce czujnika prędkości i gdzieś tam powinna wychodzić.
Kable czarno-niebieski i niebiesko-czerwony. Musi wychodzić gdzieś w okolicach serwo-maglownica bo tamtędy wychodzą wszystkie przewody pod maskę.

Awatar użytkownika
kzabawny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kzabawny » 24 sie 2015, 21:59

maciek889 pisze:Jjest to wtyczka 5 czy 4 pinowa (ale tylko dwa piny są wykorzystane) jest przy wtyczce czujnika prędkości i gdzieś tam powinna wychodzić.
Kable czarno-niebieski i niebiesko-czerwony. Musi wychodzić gdzieś w okolicach serwo-maglownica bo tamtędy wychodzą wszystkie przewody pod maskę.
Ok , dzięki już mam światełka świecą i jeszcze mam pytanie , po odkręceniu pokrywy pod kierownicą znalazłem takie oto złącze kolega mówił że to jakiś moduł komfortu powinien być a jak to wygląda co powinno być podpięte i jaką funkcję sprawuje . Pozdrawiam

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek889 » 24 sie 2015, 22:20

To wygląda na wtyczkę od komputera od automatycznej skrzyni biegów bo widzę że było to montowane przy pedałach: http://www.jimellisaudiparts.com/images ... 927500.jpg
Może dlatego był problem z dorobioną wtyczką od świateł cofania.
Najlepiej jakbyś dał zdjęcie naklejki z bagażnika to by się wyjaśniło.
W Audi 80 nie było modułu komfortu, oświetlanie jest w pompce centralnego zamka, szyby działają na prostej elektryce do nich jest inny moduł.
Chyba że ten samochód do cabrio z końca produkcji bo do 1995 roku nie widziałem czegoś takiego.

Awatar użytkownika
kzabawny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kzabawny » 24 sie 2015, 22:28

Gdzie ta naklejka dokładnie jest , tak myślę że był automat bo nie było przewodów ani wtyczki musiałem wiązkę dorabiać .

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek889 » 25 sie 2015, 00:02

Naklejka jest na ściance bocznej wnęki koła zapasowego po prawej stronie zaraz przy krawędzi bagażnika.

Nie trzeba wyciągać koła aby zobaczyć, ewentualnie inne badziewie położone przy kole zapasowym może zasłaniać. A naklejka wygląda tak: http://tylik.motogrono.pl/files/2008/08 ... at_avf.jpg (ta ze zdjęcia jest akurat z Passata B5 ale w Audi 80 jest niemal taka sama i w tym samym miejscu).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl