[ALL] Żarówki.. - czego używacie?
Kolczat, nie próbował bo nie miał takiej możliwości. Natomiast śmieje się z furek, gdzie xenonu fabrycznie nigdy nie było a widać jeden wypalający się a drugi całkowicie fioletowy (wypalony) żarnik. I wątpię, by miały one na swoim koncie te całe "100 tyś godzin" czy ile tam podaje chiński producent. Aha, to nie jeden przypadek, chętnie bym je udokumentował ale nie lubię korzystać z telefonu gdy jestem za kółkiem.
Nie ulega wątpliwości, że xenon przewyższa pod wieloma kwestiami zwykłą, przestarzałą żarówkę. Ale "hidy" z allegro to porażka jeżeli chodzi o jakość. No chyba, że ktoś ma zamiar wymieniać "żarnik" :lol: co pół roku, by nie tracił barwy i mocy świecenia- dlatego napisałem, że żarówki to dużo lepszy pomysł.
To tyle na temat mojego zdania.
Nie ulega wątpliwości, że xenon przewyższa pod wieloma kwestiami zwykłą, przestarzałą żarówkę. Ale "hidy" z allegro to porażka jeżeli chodzi o jakość. No chyba, że ktoś ma zamiar wymieniać "żarnik" :lol: co pół roku, by nie tracił barwy i mocy świecenia- dlatego napisałem, że żarówki to dużo lepszy pomysł.
To tyle na temat mojego zdania.
Ja widziałem natomiast całkiem nowe auta z wypalonymi żarnikami, więc nie jest to do końca reguła, że chiński żarnik musi paść, a valeo, czy hella nie padnie.Żelu pisze:Nie ulega wątpliwości, że xenon przewyższa pod wieloma kwestiami zwykłą, przestarzałą żarówkę. Ale "hidy" z allegro to porażka jeżeli chodzi o jakość. No chyba, że ktoś ma zamiar wymieniać "żarnik" :lol: co pół roku, by nie tracił barwy i mocy świecenia- dlatego napisałem, że żarówki to dużo lepszy pomysł.
Z doświadczenia Ci powiem, że prędzej Ci chińska przetwornica padnie niż żarnik.
Zresztą ja zestawy hidów kupowałem zawsze od kolegi. Przetwornica mi padła 2 razy, zawsze mi wymieniał na nową. Żarnik nigdy nie padł <ok>
Wracając do tematu świecenia, to jeśli istnieje możliwość założenia xenonów tak żeby to nie oślepiało i żeby się policja nie czepiała to moim zdaniem warto bo różnica jest dość znaczna.
Dla porównania
philips nightguide
xenon 6000 K
Pozdrawiam
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
ja sie smieje?! nmo teraz to juz chyba kolego przesadzasz... Kolber, Ci chyba dosyc przezroczyscie wyjasnil to co sam bym napisalŻelu pisze:Kolczat, nie próbował bo nie miał takiej możliwości. Natomiast śmieje się z furek, gdzie xenonu fabrycznie nigdy nie było a widać jeden wypalający się a drugi całkowicie fioletowy (wypalony) żarnik
JA się śmieję A, że piszesz do mnie w 3 os. to tak też odpowiadam
Kolczat pisze:Kolber, Ci chyba dosyc przezroczyscie wyjasnil to co sam bym napisal
Żelu pisze:No chyba, że ktoś ma zamiar wymieniać "żarnik" co pół roku, by nie tracił barwy i mocy świecenia- dlatego napisałem, że żarówki to dużo lepszy pomysł.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
nie wciaz swieci niebieskim, z poczatku (przez ostani rok ;p) mrugala mi prawa lampa (delikatanie) wiedzialem ze to przez zle podpieta mase ale stracilem juz pomysly jak to rozwiazac, natmoast ostatnio trafila mi sie okazja wymiany obudowy soczewek i podpialem nowe kable i wszystko wrocilo do normy ktora miala byc od poczatku
Ja tez Polecam Xenonki, świetna sprawa zwłaszcza w nocy i podczas deszczu. Mailem wcześniej przez chwile bo zaraz je wywaliłem te niebieskie żarówki ala Carrefour za 30 pln (tam kolega wcześniej podobne na allegro pokazywał) Jeszcze w zwyklych warunkach, suchej nawierzchni jako tako sie spisywały ale po deszczu nie było widać na nich nic ! Jakby nie świeciły w ogóle. Także jak ktoś widzi promocje albo ma chrapkę na "tanie niebieskie" to ODRADZAM !
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
dziś założyłem żarówki Tungsram H4 MEGALIGHT ULTRA +90%.zdecydowałem się na nie z dwóch względów.pierwszy to ich trwałość - podobno są o wiele trwalsze niż philipsy czy osramy które są od nich droższe.a drugi powód to właśnie stosunek ceny do jakości który jest na wysokim poziomie.zauważyłem że te żarówki mają mocniejsze,bielsze światło i strumień światła jest bardziej skupiony niż przy zwykłych żarówkach.widać dokładnie krawędź padania światła a w normalnych żarówkach jest to rozmyte.zdjęcia sa robione na wyłączonym zapłonie po dwóch dniach postoju wiec światło może nie będzie rewelacyjne.na zdjęciu nr 1 zwykłe żarówki Tungsram a na 2 zdjęciu te co kupiłem...podczas jazdy droga jest o wiele lepiej oświetlona niż przy zwykłych żarówkach.czekam jeszcze na deszcz by sprawdzić jak się spisują.aha i mam porównanie tych żarówek z żarówkami osram i philips,nie ma żadnej różnicy oprócz ceny.ja za swoje dałem 26zł a philipsy pewnie drugie tyle.moim zdaniem nie ma co przepłacać...