[ALL] Polerka Felg.
-
- Forum Audi 80
Bracia POMOCY!
Witam, strzeliłem sobie niemiłosiernego gola tj. felgi które mam na lato (fotki w profilu) postanowiłem przepolerować. Ranty wyszły pięknie, ale wtedy zaczął przeszkadzać odpryskujący clarlak i czarne wnętrze nie pierwszej świeżości. Zapadła decyzja - malujemy. Kupiłem scansol, pomalowałem i ... clar zszedł, ale czarne boki/wnętrza szprych ani rusz, po drugim i trzecim razie widać delikatny postęp. Boje się tylko, że potrwa to do sierpnia. I tu moje pytanie "Co z tym zrobić?" nie wiem czy kolejne kilka malowań różnymi kisielami pomoże, piaskowanie łączy się z kolejnym polerowaniem i szlifowaniem całości, a to trwa wieki po takich dziurach z piaskowania. Ma ktoś jakieś pomysły?? Czekam na info i z góry dzięki.
EDIT1: może ktoś polecić fachowca od piaskowania w rejonie podbeskidzia ew. śląska?
Witam, strzeliłem sobie niemiłosiernego gola tj. felgi które mam na lato (fotki w profilu) postanowiłem przepolerować. Ranty wyszły pięknie, ale wtedy zaczął przeszkadzać odpryskujący clarlak i czarne wnętrze nie pierwszej świeżości. Zapadła decyzja - malujemy. Kupiłem scansol, pomalowałem i ... clar zszedł, ale czarne boki/wnętrza szprych ani rusz, po drugim i trzecim razie widać delikatny postęp. Boje się tylko, że potrwa to do sierpnia. I tu moje pytanie "Co z tym zrobić?" nie wiem czy kolejne kilka malowań różnymi kisielami pomoże, piaskowanie łączy się z kolejnym polerowaniem i szlifowaniem całości, a to trwa wieki po takich dziurach z piaskowania. Ma ktoś jakieś pomysły?? Czekam na info i z góry dzięki.
EDIT1: może ktoś polecić fachowca od piaskowania w rejonie podbeskidzia ew. śląska?
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2010, 20:08 przez truskawkowy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Niestety nikt nie chce się podjąć piaskowania bez rantu, wiec zostaje piaskowanie całości i potem męczarnie z rantem, albo wydrapanie trochę tego co zostało żeby równiej było i pomalowanie - jednym słowem łatwizna ale też fuszera. Gdyby nie to że lato za pasem może bym się nie zastanawiał ale teraz... chyba jestem bez większego wyboru.
truskawkowy, pocieszy cie fak ze probowalem wypiaskowac felge bez rantu oklejajac ja na rozne sposoby roznymi mniej lub bardziej grubymi tasmami niestety za kazdym razem tasma ulegla uszkodzeniu podczas piaskowania i mniej lub bradziej rant tez został wypiaskowany
jedyne co mi przychodzi do glowy w tym temacie to zrobic z cienkiej balcy pod wymiar taki cylindek ktory po wlozeniu w felge oddzielal by rant od ramion.
Brdzo sa zniszczone ze tak konecznie wymagaja piaskowania :?: Nie mozna poprostru wyszlifowac odchodzacego lakieru na ramionach w miejscach gdzie sie luszczy a reszte zmatowac dobrze i pomalowac na to podklad a potem lakier :?:
jedyne co mi przychodzi do glowy w tym temacie to zrobic z cienkiej balcy pod wymiar taki cylindek ktory po wlozeniu w felge oddzielal by rant od ramion.
Brdzo sa zniszczone ze tak konecznie wymagaja piaskowania :?: Nie mozna poprostru wyszlifowac odchodzacego lakieru na ramionach w miejscach gdzie sie luszczy a reszte zmatowac dobrze i pomalowac na to podklad a potem lakier :?:
truskawkowy, wiem że jest to do zrobienia bo sam tak miałem.Najpierw wypolerowałem ranty a potem zachciało mi się je pomalować.I facet od piaskowania się tego podjął.Fakt mówił że to dość ciężkie i pracochłonne dla niego ale wypiaskował mi felgi i żaden rant nie uległ uszkodzeniu.Po prostu sądzę że w Twoim przypadku nikt się tego nie podjął bo wiadomo że dla tego co piaskuje jest to dodatkowa zabawa,uwaga i strata czasu.Nie mniej jednak jest to wykonalne bo sam jestem tego żywym dowodem.
kamilek89 pisze:Panowie mam pytanko :lol: kupiłem ostatnio felgi i ranty były spolerowane już kiedyś tylko troszkę się odbarwiły( spłowiały i nie ma połysku) :cry: jaki jest sposób żeby znów błyszczały?? czy jak je spoleruję jeszcze raz to będą znów błyszczeć??
pozdr :mrgreen:
No właśnie też bym się zapytał z ciekawości czy do przywrócenia lustra po poprzednim sezonie wystarczy sam Autosol czy lepiej by je jeszcze np.papierkiem 2500 przed Autosolem przelecieć?piku pisze:kamilek89, Autosol i heyaaa <ok>