polerka lakieru
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
polerka lakieru
Panowie polećcie coś by troszkę lakier odświeżyć i zabezpieczyć przed zimą.
Brudny nie jest więc glinkowania raczej nie będę robił - gdzieś tak polecali by najpierw to uczynić.
Lakier ma troszkę drobnych i głębszych rysek, tych drugich i tak pewnie nie zapoleruję ale trudno.
Dobrze by było więc by pasta była lekko ścierna i do tego później jakiś wosk ale jakiś twardy bo ten co mam to po 2-4 myciach nie ma znaku - jakiś słaby. Zresztą już mi się skończył...... i dobrze.
Wczoraj właśnie troszkę przypolerowałem pastą typu k2 ale nie bardzo jestem zadowolony z efektu, więc może coś innego.
Brudny nie jest więc glinkowania raczej nie będę robił - gdzieś tak polecali by najpierw to uczynić.
Lakier ma troszkę drobnych i głębszych rysek, tych drugich i tak pewnie nie zapoleruję ale trudno.
Dobrze by było więc by pasta była lekko ścierna i do tego później jakiś wosk ale jakiś twardy bo ten co mam to po 2-4 myciach nie ma znaku - jakiś słaby. Zresztą już mi się skończył...... i dobrze.
Wczoraj właśnie troszkę przypolerowałem pastą typu k2 ale nie bardzo jestem zadowolony z efektu, więc może coś innego.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
Albo coś takiego jak kolegs chce porządnie. ☺
http://allegro.pl/menzerna-zestaw-past- ... 008c91aa50
http://allegro.pl/menzerna-zestaw-past- ... 008c91aa50
Wszystko zależne czy chcesz i masz możliwość robić to maszynowo czy tylko i wyłącznie ręcznie.
Jeśli ręcznie to jedyny słuszny zestaw według mnie to:
- Meguiars Ultimate compound
- aplikator tri color
- kilka mikrofibr
- aplikator do wosku
-wosk collinite 476.
Będziesz zadowolony!
Nie polecę Ci tego zestawu co Krzysiek 84 z tego względu że Menzerna jest nastawiona na obróbkę maszynową i nie da Ci ręcznie aż tak dobrych efektów. Zresztą jest to środek AIO (All in One) czyli poleruje i zostawia woskowe zabezpieczenie, lecz pewnie wiesz że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Z tego względu też nie ma sensu po jego aplikacji kłaść na nim wosk bo on ma go już w sobie.
Jeśli ręcznie to jedyny słuszny zestaw według mnie to:
- Meguiars Ultimate compound
- aplikator tri color
- kilka mikrofibr
- aplikator do wosku
-wosk collinite 476.
Będziesz zadowolony!
Nie polecę Ci tego zestawu co Krzysiek 84 z tego względu że Menzerna jest nastawiona na obróbkę maszynową i nie da Ci ręcznie aż tak dobrych efektów. Zresztą jest to środek AIO (All in One) czyli poleruje i zostawia woskowe zabezpieczenie, lecz pewnie wiesz że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Z tego względu też nie ma sensu po jego aplikacji kłaść na nim wosk bo on ma go już w sobie.
Jeśli maszynowo to zestaw past od menzerny 1100,2500,3500
Lub Koch chemie h8.02, menzerna 2500, Koch chemie antihologram.
Następnie zaopatrz się w pady twardy, średni, miekki. Pady Royal pads, nat, booski pads, flexipads, detailing mafia.
IPA (alkohol izopropylowy ) - do usuwania pasty po polerowaniu.
Wosk i dobre oświetlenie.
Lub Koch chemie h8.02, menzerna 2500, Koch chemie antihologram.
Następnie zaopatrz się w pady twardy, średni, miekki. Pady Royal pads, nat, booski pads, flexipads, detailing mafia.
IPA (alkohol izopropylowy ) - do usuwania pasty po polerowaniu.
Wosk i dobre oświetlenie.