Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

UWAGA ! OSZUST ! --- Zombek82

Tylko użytkownik tego forum!
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niemy88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

UWAGA ! OSZUST ! --- Zombek82

Post autor: Niemy88 » 26 wrz 2012, 23:13

Witajcie,

niestety i tym razem ja padłem ofiarą oszusta.. szukałem wtrysków od AFN'a i przez przypadek natrafiłem na tą aukcję... http://allegro.pl/show_item.php?item=2596729244
Wszystko pięknie, napisałem do sprzedawcy, że jestem zaintetesowany itp.. odpisał, że wtryski są w dobrym stanie, że sam na nich trochę jeździł i wszystko było ok. Następnego dnia niespodziewanie napisał do mnie, że chce to sprzedać poza allegro bo niby taniej i w ogóle. Z niezrozumiałych powodów - zgodziłem się. Przelałem na jego konto 250zł i 5 dni później otrzymałem wtryski. Niestety po wymianie auto zachowywało się dosyć dziwnie, nie miało mocy i wpadało w drgania. Dopiero dzisiaj udało mi się z rana pojechać do fachowca na sprawdzenie tych wtrysków, jak się okazało - 2 wtryski kompletnie do d..y, 2 następnie nie długo również stracą swój żywot. Ogólnie bardzo się zdenerwowałem i od razu zadzwoniłem do gościa przedstawiając mu sprawę... Po 30 minutowej rozmowie sprzedawca dał mi do zrozumienia, że nie jest zainteresowany zwrotem pieniędzy i to, że kupiłem to poza allegro to tak naprawdę teraz mój problem i jeżeli chce to mogę przyjechać i go szukać.... Chyba nie muszę pisać nic więcej....

Uważajcie na gościa bo udaje miłego a potem jest niestety duże rozczarowanie i masa straconych nerwów....

Gość mieszka w Puławach na ul. Włostowickiej 234. Jutro idę z dowodem wpłaty i całą korespondecją na Policję.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2012, 11:43 przez Niemy88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pawełek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: paweł
Kontakt:

Re: [NIE Polecam] Oszust Zombek82

Post autor: pawełek » 27 wrz 2012, 00:03

Niemy88 pisze:Jutro idę z dowodem wpłaty i całą korespondecją na Policję.
Policja nic z tym nie zrobi, bo to nie oszustwo internetowe ;-)

Powiedzą Ci, że nie chciał Cie oszukać i wywiązał się ze swoich obowiązków.
Przedmiot dostałeś, a że felerny - to już teraz Twój problem.

Jedyne co Ci zostaje kolego - to sąd. Tyle mi powiedzieli na policji, w podobnej sprawie.

Jutro jadę spotkać się z znajomą policjantką w sprawie mojej sprawy - zobaczymy co mi doradzi.

Pzdr.

Dregan
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 JS
Kontakt:

Post autor: Dregan » 27 wrz 2012, 06:36

ja kupiłem soczewki parę dni temu od przemo929 poza allegro i po
1 zawyżył wysyłkę o 30 przy odbiorze się okazało
2 jedna soczewka okazała się totalnym śmieciem gdzie nawet do kosza wstyd wyrzucić

ale nie zostawię tak tego to jest oszustwo internetowe gdyż skłamał jaki jest stan faktyczny a mam rozmowy oraz rozmowy jak pisał w jaki sposób nielegalny rozbiera auta itd http://paragraf415.republika.pl/ i pojde na policje. Nie chodzi już o kasę lecz o bezczelność szczeniaka tak wgl jest ktoś z Białegostoku ??

miron72
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: miron72 » 27 wrz 2012, 08:45

Dregan pisze:a mam rozmowy oraz rozmowy jak pisał w jaki sposób nielegalny rozbiera auta itd http://paragraf415.republika.pl/ i pojde na policj
Jeżeli brałeś udział w tych rozmowach, a mimo to nabyłeś części od człowieka to proponuję przemyśleć jakim materiałem się podeprzesz na Policji.
Świadome nabycie towarów pochodzących z nielegalnego źródła, nie wnikam, czy z aut kradzionych, czy też "omijających" przepisy podatkowe/recyklingowe w Polsce -oby się skończyło na kłopocie, a nie na tzw. dziale.

Awatar użytkownika
Afdi87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Afdi87 » 27 wrz 2012, 09:20

pawełek pisze:Policja nic z tym nie zrobi, bo to nie oszustwo internetowe ;-)
zrobi zrobi, wystarczy ze koles otrzyma wezwanie na przesluchanie ;-) tak bylo w moim przypadku.

Dregan
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 JS
Kontakt:

Post autor: Dregan » 27 wrz 2012, 15:33

nabyłem cześć a potem koleś napisał ze rozbiera auta a umowy pisze wirtualne wiec nie kupiłem kradzionych części on lamie prawo rozbierając aut

Zablokowany

Wróć do „Polecam lub nie Klubowicza”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl