[B3 1.6d JK] Czy to przegub??
[B3 1.6d JK] Czy to przegub??
Koledzy mam taki problem.
Jak jade i robię pełny skręt to strzela mi coś w kole, a pozatym zaczeło mi auto znosić na lewo i to dość bardzo jak puszcze kierownice. Do tego jeszcze jak puszcze kierownice to mi ją "buja" w lewo i w prawo, i czuje jak mi drży auto.
Czy będzie to przegłub do wymiany?
Jak jade i robię pełny skręt to strzela mi coś w kole, a pozatym zaczeło mi auto znosić na lewo i to dość bardzo jak puszcze kierownice. Do tego jeszcze jak puszcze kierownice to mi ją "buja" w lewo i w prawo, i czuje jak mi drży auto.
Czy będzie to przegłub do wymiany?
Ostatnio zmieniony 26 gru 2009, 18:19 przez kula_sc, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
to jutro sprawdzam czy czasem nie masz racji
wolałbym, żeby to była opona niż przegub ale i tak wychodzi, że będzie trzeba wyminić przegub dla bezpieczeństwa.
[ Dodano: 2009-12-27, 13:48 ]
krzysiek198919, miałeś racje wyskoczyła mi buła na oponie i wrzuciłem zapas i nie buja, ale i tak mi się wydaje, że coś strzela w przegubie.
Tylko mi powiedzcie koledzy bo sprawdziłem i z jeden strony jest pęknięta osłona i teraz moje pytanie może coś grzechotać bo jakiś syf się dostał czy ewidentnie przegub do wymiany czy tylko przeczyścić i założyć nową osłone?
wolałbym, żeby to była opona niż przegub ale i tak wychodzi, że będzie trzeba wyminić przegub dla bezpieczeństwa.
[ Dodano: 2009-12-27, 13:48 ]
krzysiek198919, miałeś racje wyskoczyła mi buła na oponie i wrzuciłem zapas i nie buja, ale i tak mi się wydaje, że coś strzela w przegubie.
Tylko mi powiedzcie koledzy bo sprawdziłem i z jeden strony jest pęknięta osłona i teraz moje pytanie może coś grzechotać bo jakiś syf się dostał czy ewidentnie przegub do wymiany czy tylko przeczyścić i założyć nową osłone?
- percevalle
- Audi 80 Klub
Jeśli syf sie dostał tak że już grzechota to przegub do wymiany. Wogóle zniszczona osłona to tylko kwestia czasu do wymiany przegubu.kula_sc pisze: Tylko mi powiedzcie koledzy bo sprawdziłem i z jeden strony jest pęknięta osłona i teraz moje pytanie może coś grzechotać bo jakiś syf się dostał czy ewidentnie przegub do wymiany czy tylko przeczyścić i założyć nową osłone?