Przeczytałem wszystkie posty na tym forum na ten temat i nikt nie odpowiedział na pytanie w sprawie takiej dolegliwości .... po naprawie silnika (pisałem w innym dziale silników wysokoprężnych na ten temat, była wymieniana uszczelka miski olejowej, oraz rozrząd) przy każdym ruszaniu oraz dodawaniu gazu tak do 2500obr/m słychać dziwny, bardzo wytłumiony dźwięk jakby jakiś metal bił, albo coś podobnego.. problem ucichł na jakiś tydzień (było coś tam słychać, ale o wiele słabiej) po tym czasie problem powrócił z podwójną siłą

stukanie (jeżeli tak to można nazwać) słychać jeszcze bardziej i jest to coraz głośniejsze... sprawdzane były poduszki skrzyni, poduszki silnika i tuleje sanek - wszystko sprawne i dobrze przykręcone, dodam że dźwięk słychać tylko od biegu 1 do 3 (na 4 jest już cisza)... Dodam, że ten dźwięk nie przypomina stukania przegubu (już raz miałem do wymiany przegub zew. i wiem jakim strzelaniem się on objawia) i dzieje się podczas jazdy na wprost.
Czy ktoś może spotkał się z takim problemem ?? Miałem pomysł, żeby jechać na stacje diagnostyczną, ale zastanawiam się czy oni w ogóle coś tam znajdą oraz czy opłaca się tam jechać... Czekam na waszą odpowiedź.
PS. Zapomniałem dopisać, że na kierownicy czuć delikatne drgania.