[B4 AAH Q] Ile jeszcze wytrzyma terkoczący przegub?
[B4 AAH Q] Ile jeszcze wytrzyma terkoczący przegub?
Mam pytanie czy przegub wytrzyma zimę ,przy zerwaniu przyczepności na skręconych kołach terkocze,ile on jeszcze pożyje zanim padnie całkiem ?
Na przyszłość proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem - aby tytuł streszczał istotę problemu.
Na przyszłość proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem - aby tytuł streszczał istotę problemu.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2010, 18:20 przez bogdan, łącznie zmieniany 2 razy.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Stara śpiewka. Można ubolewać tylko, że nie ma czujnika przerwania osłony. Mogłaby sie kontrolka zapalac :mrgreen: :mrgreen:KORU pisze:Niestety cala wine za to ponosza poprzerywane oslony gumowe przegubow
Przerabiam to samo. Obie porwane. Jedną wymienilem, ale juz za pozno. Drugą olalem wymienie wraz z przgubami ktore zamówilem.
a takie pytanie, ostatnio przy grzebaniu przy autku m.in wymiana osłony na zewnetrznym przegubie, usłyszałem takie pykanie jak w koło fortuny, w momencie jak autko na luzie zgaszone odepchnąłem trochę do tyłu zeby klucze posprzatac... aż sie przeraziłem czy to przegub czy skrzynia. no ale autko na luzie wiec chyba skrzynia nie ma tutaj znaczenia...? koła proste. poszedłem do tyłu pchnąc autko do przodu i to samo.
wydawało mi sie ze dźwięk niesie sie od strony skrzyni, choć tam gumy całe i suchutkie ale nie wymieniane jeszcze przeze mnie... a wymieniałęm gume na zewnetrznym przegubie.
czy to przegub czy moze coś w skrzyni? jak jest z wymianą wewnetrzego przegubu w ABK?i jakie są koszty częsci?
wydawało mi sie ze dźwięk niesie sie od strony skrzyni, choć tam gumy całe i suchutkie ale nie wymieniane jeszcze przeze mnie... a wymieniałęm gume na zewnetrznym przegubie.
czy to przegub czy moze coś w skrzyni? jak jest z wymianą wewnetrzego przegubu w ABK?i jakie są koszty częsci?