[2.0 ABK] Jaki przegub do ABK
[2.0 ABK] Jaki przegub do ABK
Koledzy mam pytanie jak w temacie, czy ktos wie jaki tam jest przegub? chodzi mi o to ze w jednych jest nakretka a w drogich sruba.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2011, 20:28 przez MichalR81, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Popraw temat. Stosuj tagi w temacie (model, rok, silnik).
MichalR81, co do twojego pytania to jeżeli chcesz to mogę sprawdzić ci wieczorkiem w ETCE.
Ze swojej strony tyle mogę pomóc.
Podeślę ci rysunek z wykazem części (jeżeli uda mi się do tego dogrzebać).
Jeżeli chcesz to napisz mi rocznik, model, nadwozie, silnik na PW.
MichalR81, co do twojego pytania to jeżeli chcesz to mogę sprawdzić ci wieczorkiem w ETCE.
Ze swojej strony tyle mogę pomóc.
Podeślę ci rysunek z wykazem części (jeżeli uda mi się do tego dogrzebać).
Jeżeli chcesz to napisz mi rocznik, model, nadwozie, silnik na PW.
Re: [2.0 ABK] Jaki przegub do ABK
że się tak podepnę do tematu,
mam trzy pytania odnośnie przegubu:
- jaki przegub zewnętrzny polecacie do ABK z ABS? (chodzi mi o konkretne firmy/producentów)
- ile taka przyjemność m/w kosztuje?
- ile mechanik może za wymianę sobie życzyć? (jak cena jest w granicach rozsądku)
z góry dzięki za pomoc
mam trzy pytania odnośnie przegubu:
- jaki przegub zewnętrzny polecacie do ABK z ABS? (chodzi mi o konkretne firmy/producentów)
- ile taka przyjemność m/w kosztuje?
- ile mechanik może za wymianę sobie życzyć? (jak cena jest w granicach rozsądku)
z góry dzięki za pomoc
- radziobiker
- Forum Audi 80
o właśnie, teraz mi się skojarzyło, mówił właśnie o leobro/lebro czy coś takiego. Chce za wymianę 80 zł wiec niby w normie. Dzięki za info.Kolczat pisze: ja dalem rok temu w lato 250 za leobro i dajcie sobie spokoj z drogimi przegubami, guma wam szlak trafi i cala kase i cholere... jak kupie to najtanszy z harta... mechanicy biora od50 do 100 pln za wymiane
Odpuść se mechanika, każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie jak trzymać klucz w dłoni wymieni przegub, dokładne foto-story masz na forum. Mi do wymiany wystarczył lewarek, klucz nasadowy 24 lub imbus 17(zależy od modelu) grzechotka, obcęgi do zacisków, drewniany klocek i młotek. 45 minut roboty i masz skrzynkę piwa w bagażniku i jeszcze na 0,7 popitki starczy <ok>
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
a na co Ci obcegi do zaciskow? :mrgreen: ja ostatnio robilem u mechaniora bo mi kolanko peklo a nie chcialem rozchechlac przegubu na amen... ale axel_gumis, ma racje, zadna filozofia, tylko dalej nie wiem na co Ci te obcegi, skoro nie sciaga sie hamulcow, a sworzen wahacza sie wybija tak aby zwrotnica wraz z mcpersonem byla luzna, aby latwiej wlozyc przegub bo wyjsc powinnien bez problemu na maksymalnie skreconych kolach
ale nakręcacie chłopaki <ok> kurde na ambicje mi wjeżdżacie, a jaka jest szansa coś zrobić nie tak?axel_gumis pisze:Odpuść se mechanika, każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie jak trzymać klucz w dłoni wymieni przegub, dokładne foto-story masz na forum. Mi do wymiany wystarczył lewarek, klucz nasadowy 24 lub imbus 17(zależy od modelu) grzechotka, obcęgi do zacisków, drewniany klocek i młotek. 45 minut roboty i masz skrzynkę piwa w bagażniku i jeszcze na 0,7 popitki starczy <ok>