Witam, mam skrzynie BAA i mam do was pytanie. Pojechałem do zaprzyjaźnionego mechanika aby wymienić trochę gum w zawieszeniu i wymienić przeguby wewnętrzne. Kolega po podniesieniu samochodu powiedział mi że kupiłem złe przeguby. Pojechałem wymienić okazało się że według vin wszystko się zgadza. Wróciłem i mechanik powiedział mi że mam ponoć inne pół osie. Czy do skrzyni BAA pasują inne przeguby bo już nie rozumiem? Według mechanika w ofercie dostępne są tylko przeguby wraz z pół osią ale to koszt dosyć spory. Wyjeżdżam za granicę za tydzień w środę, wczoraj miałem nie miłą przygodę, od wibracji wykręciły mi się śruby do połowy a jedna całkowicie, wyleciała w czasie drogi, co spowodowało że musiałem się zatrzymać i dokręcić koło.
Wymiana przegubów jest wskazana ponieważ jeszcze kilka dni temu auto na prostej strasznie pukało, wczoraj dopiero przestało. Co mam zrobić z tym faktem? Szukać używanych pół osi? Może chaotycznie to opisałem ale jestem w lekkim stresie ponieważ wyjeżdżam jutro służbowym 120km za gdańsk i wracam w piątek i nie wiele zdziałam w weekend oraz pn-śr (napięte terminy w warsztacie) a 17/08 wyjazd własnie swoim prywatnym na wakacje do czech
Auto to 1Z 90km 1992 rok.
[B4 1.9 1Z] Przegub wewnętrzny
Witam. Przeguby do 1.9TDI są niedostępne z prostej przyczyny- nie ma się co tam popsuć
Ale jakby coś to nie kupisz nowych:/ przerabiałem temat. Wymieniałem, kombinowałem kupując ze szrotu, auto dalej szarpało... Wkońcu wpadłem na pomysł żeby poczytać to mądre forum i wyczytałem że winowajcą jest nastawnik pompy... Wyczyściłem i od razu inne auto
przegub tylko z półosią, ale to już nie będzie to samo co ori . Jedynie szroty
Ale jakby coś to nie kupisz nowych:/ przerabiałem temat. Wymieniałem, kombinowałem kupując ze szrotu, auto dalej szarpało... Wkońcu wpadłem na pomysł żeby poczytać to mądre forum i wyczytałem że winowajcą jest nastawnik pompy... Wyczyściłem i od razu inne auto
przegub tylko z półosią, ale to już nie będzie to samo co ori . Jedynie szroty
-
- Forum Audi 80
Przegub wewnętrzny B4 1,9 tdi ze skrzynią BAA
Witam , przegub wewnętrzny krzyżakowy pasuje od audi 80 z silnikiem 2,6, 2,8 , audi A4 B5 1,9 tdi , 2,5 tdi , pozdrawiam Tadeusz.