[B4 1z] przegub wewnetrzny
Zgadzam sie z reszta jak strzela przy skrecie to przegub zewnetrzny a jak strzela na prostych kolach to wewnetrzny.I warto czyms posmarowac gwinty aby Ci sie srubki od przegubu podczas jazdy nie odkrecily.
[ Dodano: 2013-01-25, 13:47 ]
Acha i nie ma co kupowac gówna czyli przegubów po 100-150 zł bo to kibel na pare miesięcy.Polecam Spidan lub Lobro.
[ Dodano: 2013-01-25, 13:47 ]
Acha i nie ma co kupowac gówna czyli przegubów po 100-150 zł bo to kibel na pare miesięcy.Polecam Spidan lub Lobro.
jutro jade do kumpla i bedziemy działać sruby kupiłem dzis takie jak orginalne jezdziłem audi nic nie słychac zadnych stukow ani pukow ale przy 80 jak puszcze kierownice to sa widoczne drgania no i podejzewam ze moze byc to przyczyna tego przegubu jutro dam znac co i jak dziekuje za pomoc
[ Dodano: 2013-01-26, 19:47 ]
a wiec sruba siedzi w srodku jedna wkrecona po niedzieli wyciagamy połoske i bedziemy działać przy kazji wymiana okładzin z tyłu i waz od chłodnicy oleju do ponownego zakucia
[ Dodano: 2013-01-26, 19:47 ]
a wiec sruba siedzi w srodku jedna wkrecona po niedzieli wyciagamy połoske i bedziemy działać przy kazji wymiana okładzin z tyłu i waz od chłodnicy oleju do ponownego zakucia
a wiec wymieniłem przegub była cisza i po 2 tyg.znów strzela przy kołach w prawo skreconych prawy przegub ,chyba że to wewn. te łożyska w nim,
jak mi półoś wypadła to jak odwrotnie tzn.nie na te same miejsca wsadziłem te łożyska to moga one strzelać?? :cry: :oops:
nowy 1 przegub strzelał od razu :shock: poszedł do reklamacji a 2 po 2 tyg. rece opadaja
jak mi półoś wypadła to jak odwrotnie tzn.nie na te same miejsca wsadziłem te łożyska to moga one strzelać?? :cry: :oops:
nowy 1 przegub strzelał od razu :shock: poszedł do reklamacji a 2 po 2 tyg. rece opadaja
Tych śrubek nie trzeba niczym smarować. Podczas dokręcania użyj klucza dynamometrycznego, użyj momentu 45 N*m(śruby M8), 80N*m(śruby M10).Zgadzam sie z reszta jak strzela przy skrecie to przegub zewnetrzny a jak strzela na prostych kolach to wewnetrzny.I warto czyms posmarowac gwinty aby Ci sie srubki od przegubu podczas jazdy nie odkrecily.
Ja polecam zakupić używaną półoś bez luzów.
Półosie regenerowane przez osobę, która robi to "bo szef kazał" nie nadają się do użytku. One nawet się nie zużywają, gdyż on są zużyte już na starcie.
Temat jest o przegubie, ja pisząc o półosi miałem na myśli półoś razem z przegubem wewnętrznym i zewnętrznym.LUPO pisze:paw1131 pisze:
Ja polecam zakupić używaną półoś bez luzów.
Półosie regenerowane przez osobę, która robi to "bo szef kazał" nie nadają się do użytku.
a co można tam regenerować?
widziałeś gołą półoś bez przegubów?
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
bendzi40,
to siadł Ci prawy zewnętrzny przegub, wewnętrzny słychać przy jeździe na wprost. A Ty wymieniałeś tylko wewnętrzny czy oba? Bo jeśli zewnętrzny też wymieniłeś i po 2 tyg. Ci strzela to albo był on kiepskiej jakości bądź może Ci osłona gumowa spadła i dostał się piasek z wodą i to może być przyczyną ponownego strzelania.bendzi40 pisze:znów strzela przy kołach w prawo skreconych prawy przegub ,chyba że to wewn. te łożyska w nim,