[1.9 tdi 1z]przy ruszaniu z miejsca przy pełnym skrecie stuk
[1.9 tdi 1z]przy ruszaniu z miejsca przy pełnym skrecie stuk
witam,pytanko moje dotyczy iz jak ruszam z miejsca przy pełnym skrecie kierownica zawsze cos stuknie, co to może być??dodam ze dochodzi to z przodniego prawego koła noi oprócz tego taki dzwiek jak spreżyna (poł). Prosze o pomoc.
-
- Forum Audi 80
Witam. Mam dokładnie ten sam problem - jeden pojedynczy strzał przy pełnym skręcie. Przeguby mam niedawno wymienione także raczej je wykluczam (mieszki w super stanie).
U mnie dochodzi do tego, że jak skręcam koła to w pewnym momencie kierownicę samo ciągnie w tą stronę, w którą kręcę i potem nie odbija. Nie mam pojęcia co to może być :?:
U mnie dochodzi do tego, że jak skręcam koła to w pewnym momencie kierownicę samo ciągnie w tą stronę, w którą kręcę i potem nie odbija. Nie mam pojęcia co to może być :?:
- pepo_avant
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kamle ja obstawiałbym u Ciebie niedokręcony amortyzator w kolumnie, ewentualnie luz na sowrzniu wachacza.kamel pisze:stuknie tylko raz,potem już cisza
Napisz od kiedy masz ten problem - czy zawsze tak było, czy pojawiło się po wymianie jakiegoś elementu, to może pomoć w diagnozie
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, 16:34 przez pepo_avant, łącznie zmieniany 1 raz.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
jeśli jest to pojedynczy stuk to pewnie do wymiany tuleja wahacza.sprawdź jeszcze czy przy hamowaniu tez lekko stuka.u mnie przy ruszaniu stukało i przy hamowaniu jak jechałem do tyłu.jak jechałem do przodu stuków przy hamowaniu nie było.niech ktoś poszarpie kołem na boki a ty patrz jak wyglądają tulejki...
Re: [1.9 tdi 1z]przy ruszaniu z miejsca przy pełnym skrecie
u mnie w B4 mam to samo, dowiedziałem sie ze to wina jakiejs balchy która jest pośrodku (blacha gordziowa) przy układzie kierowniczym, i ona tak stuka można jezdzic bez tego, albo poprostu poprawić jej mocownie, poza tym łożysko na amortyzatorze może to robić.