[ 1.9 TDI 1Z] Wibrujące koło
[ 1.9 TDI 1Z] Wibrujące koło
Witam mam pewien problem z przednim kołem mianowicie po podniesieniu auta z prawej strony pasażera i uruchomieniu silnika w momencie wprowadzenia koła w ruch zaczyna podskakiwać do góry i słychac hurgot koło z drugiej strony jest ok co moze byc powodem takiego zachowania półosie wymienne, przeguby,koła wyważone proszę o wzkazówki.
...yyytam , u mnie też są luzy na flanszach . Te wzdłuż półosi i te przy obracaniu nimi , ale żadnego trzęsienia nie mam .
Zresztą nie napisałeś czym telepie przy tych 80/godz. , budą czy kierownicą .
Ja bym nie podejrzewał raka płuc w sytuacji kiedy z nosa cieknie bo się w lutym za wcześnie beret z głowy zdjęło ,
Chociaż przy podniesionym i obracającym się bez obciążenia kole , mogą się pojawiać różne rzeczy , zwłaszcza kiedy obroty będą nierówne czyli takie bleblebleble .
Słychać wtedy stukot ale to jasne , bo jest fteiwefte żelazem o żelazo - no bo są luzy .
Jednak na szosie kiedy luzom pozwala się tylko na FTE a na WEFTE tylko przy raptownym ujęciu gazu , to hurgotu nie ma a tym bardziej i telepania .
Nie zaczynaj od flansz , kiedy możesz mieć bicie na oponie bo się coś jeszcze z zimy od felgi nie odkleiło .
Działaj po kolei .
Zresztą nie napisałeś czym telepie przy tych 80/godz. , budą czy kierownicą .
Ja bym nie podejrzewał raka płuc w sytuacji kiedy z nosa cieknie bo się w lutym za wcześnie beret z głowy zdjęło ,
Chociaż przy podniesionym i obracającym się bez obciążenia kole , mogą się pojawiać różne rzeczy , zwłaszcza kiedy obroty będą nierówne czyli takie bleblebleble .
Słychać wtedy stukot ale to jasne , bo jest fteiwefte żelazem o żelazo - no bo są luzy .
Jednak na szosie kiedy luzom pozwala się tylko na FTE a na WEFTE tylko przy raptownym ujęciu gazu , to hurgotu nie ma a tym bardziej i telepania .
Nie zaczynaj od flansz , kiedy możesz mieć bicie na oponie bo się coś jeszcze z zimy od felgi nie odkleiło .
Działaj po kolei .
jak masz wszystko w układzie przeniesienia napedu wymienione to jeszcze zostały dwie rzeczy: mianowicie poduszki silnika i skrzyni biegów lub łozysko w skrzyni biegów, mozesz miec równiez krzywa piasre(ale bys miał wtedy bicie na kierownicy), mi to osobiscie wyglada na łozysko przy obciazeniu takie własnie objawy wystepuja.