[1.9 tdi b4] mtdi przestawiacz pierscienia dawkójącego
-
- Forum Audi 80
[1.9 tdi b4] mtdi przestawiacz pierscienia dawkójącego
Witam mam mały problem ze zbudowaniem pompy a dokładnie z przestawiaczem pierscienia dawkującego znalazłem informacje co trzeba przełożyć i jak z mojej pompy tdi ale w przestawiaczu pierscienia powinienem przesunac oś i tu sie pojawiły problemy nie mam jak ani na czym to zrobić ponieważ wykonany jest z twardego metalu :-| znalazłem zdjecie z roznymi orginalnymi przestawiaczami i moje pytanie brzmi w jakim silniku znajde taki z przesunieta osia na tyle aby zakres byl odpowiedni do mtdi na pompie z aaz
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
tak mechanik ktorego pytalem o przetoczenie tego powiedzial ze ten materiał jest twardszy od pilnika i nie mamietam jak sie nazywa skala twardosci ale najmniej 50 ;/ dlatego szukam takiego z przesunieta osia napewno bedzie w wiekszym silniku tylko nie wiem czy z pompy 2.5 d lub td wystarczy mysle ze tam bedzie taki jak na srodku zdjecia
to wtedy najlepiej od razu zamontuj cala ori pompe od 2.5td bezposredni wtrysk, forda, fiata i bedzie bez kombinacji, jaka moc cie interesuje????Daniel-mtdi pisze:dlatego szukam takiego z przesunieta osia napewno bedzie w wiekszym silniku tylko nie wiem czy z pompy 2.5 d lub td wystarczy mysle ze tam bedzie taki jak na srodku zdjecia
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Fiat ani ford nie mieli w swojej ofercie mTDI więc i tak będzie kombinacja.karol121 pisze:to wtedy najlepiej od razu zamontuj cala ori pompe od 2.5td bezposredni wtrysk, forda, fiata i bedzie bez kombinacji, jaka moc cie interesuje????Daniel-mtdi pisze:dlatego szukam takiego z przesunieta osia napewno bedzie w wiekszym silniku tylko nie wiem czy z pompy 2.5 d lub td wystarczy mysle ze tam bedzie taki jak na srodku zdjecia
Z tego, co wiem to chyba w jakimś Land Roverze i chyba Nissanie (czy tam Kia) był w standardzie mTDI.
-
- Forum Audi 80
nie interesuje mnie duza moc chociaz tez bylo by dobrze mam wtryski od afn i mysle ze z pompa mtdi bedzie wystarczajaco duza moc dobra pompa 2.5 td to kilkaset zl do tego nowe sprzeglo poniewaz to dlugo by nie pociagnelo a jest dosc ograniczony iloscia pieniedzy po poprzegladaniu allegro wydaje mi sie ze znajde taka czesc w pompie z transportera t4 2.4 d a co myslicie o zamuwieniu takiej nowej czesci u pompiarza ile to moglo by kosztowac ?? a moze ktos zna adres sklepu internetowego w ktorym sa czesci do pomp ze zdjeciami ??
ok 400PLN :mrgreen:Daniel-mtdi pisze: wydaje mi sie ze znajde taka czesc w pompie z transportera t4 2.4 d a co myslicie o zamuwieniu takiej nowej czesci u pompiarza ile to moglo by kosztowac ?? a moze ktos zna adres sklepu internetowego w ktorym sa czesci do pomp ze zdjeciami ??
było 2 lata później choć pompa nadal była mech , i prawie równocześnie wszedł nastawniktrepek pisze:Człowiek uczy się całe życie. Myślałem, że było tam ECU.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2010, 20:35 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
ceny nowych podzespołów pomp są drogie , nie każda pompa 2.5 pasujeDaniel-mtdi pisze:haha 400 zl pocieszajace jutro musze pojechac do pompiarza i sie dowiedziec ile by za to wzia tylko on sobie za wszystko duzo liczy te 400 zl to moze byc malo ;/ wtedy bardziej oplaca mi sie kupic dobra pompe z 2.5 td
[ Dodano: 2010-11-17, 20:39 ]
dobry pomysł , skok wiele dakarol121 pisze:jezeli kolego narazje nie masz duzo kasy to zaloz poprostu pompe od audi 1.6td i tez bedzie jezdzil ale dobrze by bylo w takiej pompie wymienic fale ktora jest bardzo bardzo wazna ja mam tak zrobione w swoim starym pasku gdzie jest silnik 1z na pompie od 1.6td w ktorej zmienilem tylko fale od tdi
[ Dodano: 2010-11-17, 20:40 ]
karol121, i nadal to myka na 9?