[1.9TDI 1Z] Pompa wtryskowa.
[1.9TDI 1Z] Pompa wtryskowa.
witam , zauwazylem ostatnio wyciek z pompy wtryskowej od strony bloku przy pompie jest taka owalna zaślepka na dwie gwiazdkowe śrubki, mam pytanie czy ten wyciek moze sie przyczynic do spadku mocy lub czegos w tym rodzaju, czy oddac cala pompe do uszczelnienia czy tylko tam gdzie leci uszczelnienie calej koszt 480zł
Ostatnio zmieniony 01 sty 2009, 20:46 przez mysza134, łącznie zmieniany 2 razy.
hct, a mógłbyś napisać gdzie taki kpl uszczelek kupiłeś? W sklepie, w necie, czy widziałeś takie coś na allegro? Szukałem i nie znalazłem. I czy kupuje się cały zestaw do konkretnej pompy czy są to oddzielne uszczelki? Ja mam 1.9D 1Y jak coś to prosić o kpl uszczelek pompy do takiego silnika?
Silnik z rańca po odpaleniu (szybko łapie) deczko nierówno pracuje jakby wtryskiwał co jakiś czas powietrze zamiast paliwa. Przewody i filtry odpadają wiem że to pompa bo i trochę czasem kapnie z pod dźwigni przyśpieszenia zapłonu.
Silnik z rańca po odpaleniu (szybko łapie) deczko nierówno pracuje jakby wtryskiwał co jakiś czas powietrze zamiast paliwa. Przewody i filtry odpadają wiem że to pompa bo i trochę czasem kapnie z pod dźwigni przyśpieszenia zapłonu.