Witam
Mój problem polega na tym że samochód nie był uruchamiany ponad półtora roku a gdy chciałem go teraz odpalić okazało się to niemożliwe. Do zbiornika wlałem około 15 L paliwa. Paliwo pobieranie jest ze zbiornika przez filtr paliwa do pompy i powraca przewodem powrotnym jednak nie podawanie jest na przewody wysokiego ciśnienia i na wtryskiwacze. Jaka może być tego przyczyna?
[b3 1,9D] Problem z pompą paliwa
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Możliwe, ale możliwe też że jest po prostu uszkodzona.
Spróbuj jeszcze zrobić taki myk -> wykręć śrubę centralną z głowiczki pompy i kręć rozrusznikiem tak długo aż tam zacznie lecieć paliwo, potem zakręć śrubę centralną i kręć aż zacznie wypływać przewodami wysokiego ciśnienia, wtedy dokręcasz nakrętki i odpalasz <ok>
Spróbuj jeszcze zrobić taki myk -> wykręć śrubę centralną z głowiczki pompy i kręć rozrusznikiem tak długo aż tam zacznie lecieć paliwo, potem zakręć śrubę centralną i kręć aż zacznie wypływać przewodami wysokiego ciśnienia, wtedy dokręcasz nakrętki i odpalasz <ok>
To nie była wina pompy. Po prostu nie dochodzi prąd do elektrozaworu i przez to nie podaje paliwa na wtryskiwacze. Jak podłączam kabelek od akumulatora do elektrozaworu samochód odpala bez problemu. Jaka może być tego przyczyna? Przerwany przewód czy będzie to może wina bezpiecznika czy jakiegoś przekaźnika?
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Sprawdź ciągłość przewodu oraz stan kostki stacyjki. Choć jeśli włączają się kontrolki i rozrusznik kręci to to jest na 99.99% OK. Nie wiem czy obwód elektrozaworu stop jest zabezpieczony bezpiecznikiem. Na wszelki wypadek sprawdź bezpieczniki czy któryś nie jest spalony i tak jak pisałem wcześniej sprawdź ciągłość przewodu od elektrozaworu stop.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: