[B4 1.9tdi 1Z '94] Wymiana wtrysków. Jakie najlepiej?
[B4 1.9tdi 1Z '94] Wymiana wtrysków. Jakie najlepiej?
Witam!
Od jakiegoś czasu auto strasznie mi kopci i spadła moc. Znajomy mówił, że to wina lejących wtrysków. dzwoniłem do 2 zakładów zajmujących się wtryskami i tam od razu chcą mi wymienić komplet końcówek. Problem w tym, że koszt jednej to ok 400zł. Podobno taniej wychodzi kupić kompletne nowe wtryski. Możecie coś polecić? Czy moja awaria może mieć inną przyczynę? Wolę sprawdzić zanim niepotrzebnie napełnię skarbonkę
Od jakiegoś czasu auto strasznie mi kopci i spadła moc. Znajomy mówił, że to wina lejących wtrysków. dzwoniłem do 2 zakładów zajmujących się wtryskami i tam od razu chcą mi wymienić komplet końcówek. Problem w tym, że koszt jednej to ok 400zł. Podobno taniej wychodzi kupić kompletne nowe wtryski. Możecie coś polecić? Czy moja awaria może mieć inną przyczynę? Wolę sprawdzić zanim niepotrzebnie napełnię skarbonkę
Re: [B4 1.9tdi 1Z '94] Wymiana wtrysków. Jakie najlepiej?
podepnij Vag bo przyczyn może być kilka np doładowanie ,nieszczelność , niesprawny N75 , a wtryski czy są dobre to na próbnik , a spalanie ci nie wzrosło ?Refcio pisze:Witam!
- na allegro nowe 1250 komplet np AFN , tylko się trzeba upewnić czy aby na pewno komplet , bo bosch tyle krzyczy za 1 sztukę , a jeśli zmieniać końcówki to brać P520 a na bogato P502
-
- Forum Audi 80
dziura w dolocie, uszkodzony przepływomierz lub otwarty EGR, jakby wtryski padły to będą problemy z odpaleniem i dziwna praca silnika
400 za wtrysk :?: to chyba ich popie......ło za tyle to można w super stanie kupić ale cały komplet od AFN'a i to od jakiegoś Żyda bo normalnie chodzą między 250 a 350 za komplet
końcówki to można sobie w garażu wymienić na nowe, pół godziny roboty i tyle
bez VAG'a to tylko możemy się domyślać..
jak auto na pierburgu to potrzeba logów dynamicznych gr. 001, 003 i 011 i statyczny BS000, BS003 i 013
400 za wtrysk :?: to chyba ich popie......ło za tyle to można w super stanie kupić ale cały komplet od AFN'a i to od jakiegoś Żyda bo normalnie chodzą między 250 a 350 za komplet
końcówki to można sobie w garażu wymienić na nowe, pół godziny roboty i tyle
bez VAG'a to tylko możemy się domyślać..
jak auto na pierburgu to potrzeba logów dynamicznych gr. 001, 003 i 011 i statyczny BS000, BS003 i 013
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nowe końcówki Frateli bosio po 130zł sztuka ,bosch powyżej 200zł .Ale po 400 zeta to jeszcze nie widziałem .Kup sobie używki od jakiegoś AFN-a i będzie git ,koszt ok.300-400zł za komplet .Panów pompiarzy (przynajmniej tych u których byłeś )sobie odpuść ,bo sami nie wiedzą ile już za co kasować.Choć znajomy ostatnio oddawał do regeneracji swoje lejace wtryski i zapłacił 130zł,ale to w małej pipidówce w lubelskim w której mieszkam ups widzę że Łukasz był szybszy :mrgreen:Refcio pisze:Znajomy mówił, że to wina lejących wtrysków. dzwoniłem do 2 zakładów zajmujących się wtryskami i tam od razu chcą mi wymienić komplet końcówek. Problem w tym, że koszt jednej to ok 400zł.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
he he :mrgreen: ja jak swoje sprawdzałem jak mi padł silnik to też taki pompiarz mi mówił że ok 250zł 1szt. :roll: tyle że jest naprawdę dobry w tym co robi (common raile)itd. robi wszystkie auta nawet bizony itd. :mrgreen: ma po prostu sprzęt porządny i ma pojęcie ale jeszcze lepsze pojęcie ma do ździerania kasy :evil: