[B4 2.3 NG] Dopasowanie klapy spiętrzającej przepływomierza.
- Aleksander_PL
- Forum Audi 80
[B4 2.3 NG] Dopasowanie klapy spiętrzającej przepływomierza.
Witam. Nie znalazłem podobnego pytania. Miałem trochę problemów z moim samochodem, poczytałem forum i posprawdzałem parę rzeczy. Otóż nie odpalała kompletnie na benzynie, a jak już, to z dobrym humorkiem ciepła, zimna ni groma. Ciepła trzymała obroty 1100 na benzynie i jeździła prima. Sprawdziłem klapę spiętrzającą i była pęknięta od strzału gazu. Znalazłem na szrocie jakąś Audi 100 albo A6 ... a w niej silnik wysokoprężny 4 cylindrowy z wtryskiem mechanicznym. Wykręciłem klapę i przykręciłem do siebie. Odpaliłem raz na benzynie i lekko pogazowałem, nie trzymała obrotów. Potem już nie chciała w ogóle odpalić na Pb. Jak się okazało klapa spiętrzająca zawiesiła się w górnej pozycji zasłaniając niemal kompletnie dolot. Nie da się tego wyregulować, by chodziła lekko, sam otwór jest jakby pół milimetra przesunięty (gdy jest wycentrowana).
Tutaj moje pytanie ciężko się ona porusza w tym tunelu i czy mogę ją lekko podpiłować w centralnym otworze czy też po bokach? Jeśli tak, doradźcie jak powinienem to zrobić. Dodam, że ta łapka w rozdzielaczu chodzi płynnie do góry, opadając na dół wciska taką blaszkę, aha i nie zauważyłem skrzywień ani pęknięć. Pozdrawiam.
Tutaj moje pytanie ciężko się ona porusza w tym tunelu i czy mogę ją lekko podpiłować w centralnym otworze czy też po bokach? Jeśli tak, doradźcie jak powinienem to zrobić. Dodam, że ta łapka w rozdzielaczu chodzi płynnie do góry, opadając na dół wciska taką blaszkę, aha i nie zauważyłem skrzywień ani pęknięć. Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 90 B3
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.3 7A
Re: Dopasowanie klapy spiętrzającej przepływomierza.
coś tu się nie zgadza, silnik wysokoprężny do diesel, tak owej klapki on nie posiada przynajmniej ja się jeszcze nie spotkałemAleksander_PL pisze: Znalazłem na szrocie jakąś Audi 100 albo A6 ... a w niej silnik wysokoprężny 4 cylindrowy z wtryskiem mechanicznym. Wykręciłem klapę i przykręciłem do siebie. .
- Aleksander_PL
- Forum Audi 80
- sebek04343
- Forum Audi 80